Data publicării:

Ce se întâmplă cu Programul Casa Verde Fotovoltaice. Președintele Neculaescu, anunț mult așteptat pentru 90.000 de familii

Autor: Liana Ganea | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Anunț de ultimă oră de la AFM după ce Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat în această toamnă! 

În septembrie 2023, Programul „Casa verde”, prin care românii speră să-și monteze panouri fotovoltaice subvenționate de stat, a fost suspendat printr-o decizie a Curții de Apel Oradea, după ce o firmă locală a contestat faptul că a fost respinsă pe nedrept din selecția instalatorilor autorizați. Iată ultimele noutăți legate de stadiul programului în prezent, direct de la președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu.

"După cum știți, Programul Casa Verde Fotovoltaice, probabil cel mai așteptat program al AFM, cu aproape 90.000 de familii beneficiari, a fost suspendat în urma unei sesizări a unui agent economic, de către Curtea de Apel din Oradea. Am făcut recurs repede la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru deblocarea programului, au avut loc inclusiv niște întâlniri la Ministerul Mediului care ne-a sprijinit în acest demers. Urmărind interesul nostru, adică al celor 90.000 de familii, am convenit să redeschidem o nouă sesiune de validare pentru instalatori, astfel încât și această firmă care s-a considerat dezavantajată de către Administrația Fondului pentru Mediu să se poată înscrie în cadrul acestui program.

După ce am redeschis această sesiune, firma respectivă a depus dosarul și în același timp a înaintat o cerere atât către Curtea de Apel Oradea cât și către ÎCCJ prin care a renunțat la procesul cu Administrația Fondului pentru Mediu” a anunțat Laurențiu Neculaescu. 

”Am spus că nu are rost să ne cramponăm în orgolii și așa mai departe, cine a greșit sau cum a greșit, am spus că interesul îl reprezintă cele 90.000 de familii care așteptau acest program și atunci am mers pe această variantă. Și se pare că am făcut o alegere foarte bună. În data de 13 decembrie am primit termen atât de la Curtea de Apel de la Oradea cât și de la ÎCCJ în care instanța a luat act de renunțarea la proces și de împăcarea părților. Drept pentru care acum suntem pe ultima sută de metri de validare a instalatorilor înscriși în cea de-a doua sesiune și, cel mai probabil la sfârșitul acestui an sau prima săptămână din 2024 vom debloca programul și oamenii se vor putea înscrie și își vor putea monta panourile pe locuințe" a explicat șeful AFM.

Mai multe informații, aici:

           

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel