Ce se întâmplă acum cu AstraZeneca ne amintește de marele eșec al României. Prof. univ. dr. Sorin Rugină: Am fost singura țară care n-a reușit
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Vaccin Covid-19 / Foto ilustrativ de Gerd Altmann de la Pixabay
Vaccin Covid-19 / Foto ilustrativ de Gerd Altmann de la Pixabay
Prof. univ. dr. Sorin Rugină a reacționat după decizia de a continua vaccinarea cu serul de la AstraZeneca în România.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină consideră că decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca în România este una corectă. 

„Din punctul meu de vedere, ca profesionist, este o decizie corectă. Este ceea ce ne trebuie în acest moment. Într-adevăr, este greu de explicat ce s-a întâmplat cu acele tromboze, dar este clar că nicio componentă a vaccinului nu poate să determine astfel de manifestări. Rămâne ca EMA să lămurească. OMS a și spus acest lucru.”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină la România TV.

Cât despre decizia altor state de a suspenda vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, profesorul a spus că „sunt surprins neplăcut și cred că rațiunile exced interesului medical retragerea în bloc a statelor europene. Este o rațiune a lor, eu vreau să spun că trebuie să continuăm vaccinarea! Orice moment de impas prelungește perioada până când vom scăpa de acest virus!”.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină a amintit de vaccinarea HPV 

După aceste afirmații, prof. univ. dr. Sorin Rugină a amintit că „România a mai trecut printr-un astfel de moment când cu vaccinarea HPV, împotriva cancerului de col uterin. Suntem singura țară care n-a reușit să reia această vaccinare. Tot după o știre că nu știu câte decese au fost... dar nu s-a spus din ce număr! Nu au fost determinate de vaccin.”

„Până să aștepți să vezi niște studii pe doi ani, trei ani, de urmărire post-vaccin, virusul face victime și s-ar putea ca anumite persoane să nu mai apuce acest moment.”, a mai spus profesorul, făcând referire la vaccinurile Covid-19.

„Omitem faptul că sunt medicamente care, după 30 de ani de utilizare, după studii clinice îndelungate, și-au dezvăluit efecte negative. Să nu exagerăm într-un moment foarte delicat! Fiecare stat este independent să-și adopte măsurile anti-epidemice eficiente și aceasta este o măsura anti-epidemică foarte eficientă.”, a subliniat acesta. 

Vaccinul HPV s-a dovedit un real succes și cancerul de col uterin a fost eradicat în țări grav afectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel