Data publicării:

Ce s-a întâmplat într-o herghelie a topit inimile internauţilor. Cum au reacţionat caii atunci când un mânz a căzut şi nu s-a mai putut ridica (VIDEO)

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: captura video
Foto: captura video
Un mânz a căzut la pământ. Ce au făcut ceilalţi cai? Vedeţi în următoarele imagini!

Fotograful Ingo Gerlach, în vârstă de 65 de ani, a fost martorul unui moment emoționant într-o herghelie din regiunea Renania-Palatinat, Germania. Momentul a surprins legătura strânsă dintre caii din herghelie și modul în care aceștia se ajută reciproc la nevoie.

La temperaturi scăzute de -2 grade Celsius, Ingo a ales să fotografieze herghelia de cai islandezi cu care colabora de mai mulți ani. Într-o zi, a surprins o scenă care l-a impresionat profund.

Un armăsar cafeniu, de doar 2 ani, a căzut la pământ și părea că nu mai poate să se ridice. În timp ce mulţi dintre caii de pe câmp şi-au văzut în continuare de păscut, câţiva au ales să se adune în preajma micuţului şi să-l ajute să se ridice, la fel cum ar face cei mai buni prieteni sau părinţii cu odrasla lor aflată în dificultate, scrie Daily Mail.

Inițial, Ingo a crezut că armăsarul doar se odihnește. Cu toate acestea, când nu s-a mișcat deloc, un alt cal s-a apropiat și a încercat să-l convingă să se ridice împungându-l ușor cu botul. Când aceasta nu a avut succes, un alt cal l-a mușcat ușor de picioarele din spate.

Fără a se da bătuți, ceilalți cai au continuat să încerce să-l ajute. Au venit încă doi armăsari care l-au împins și l-au motivat să se ridice, îl mușcau ușor de urechi și își frecau capetele de el.

Gestul lor de solidaritate și încurajare a funcționat în cele din urmă. Armăsarul a reușit să se ridice și, după câteva secunde, a căzut din nou. Însă, cu sprijinul prietenilor săi, s-a ridicat iar și și-a continuat drumul alături de ceilalți cai din herghelie.

                         

Motivul pentru care caii au intervenit pentru a-și ajuta prietenul este încă neclar. Cu toate acestea, acest comportament neobișnuit a fost filmat pentru prima dată în natură. Caii sunt animale sociabile, iar legăturile complexe pe care le dezvoltă în cadrul hergheliei pot da naştere la astfel de gesturi impresionante.

Ingo Gerlach a surprins acest moment unic în fotografii și a distribuit povestea pe rețelele de socializare. Gestul lor de solidaritate a impresionat oameni din întreaga lume, care și-au exprimat admirația pentru comportamentul animalelor, de multe ori exemplar şi pentru oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel