Ce reacţia a avut Rusia după ce Moldova a recunoscut limba română
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
puskov
puskov

Decizia Curții Constituționale de a recunoaște româna ca limbă oficială în Republica Moldova nu a căzut bine Federației Ruse.  Aleksei Puşkov, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului rus, a declarat, joi,  că această decizie  reprezintă "încă un pas spre despărţirea definitivă de Transnistria", relatează RIA Novosti online.

"Moldova a recunoscut limba română drept limbă oficială, contrar prevederilor propriei Constituţii. Acesta este încă un pas spre despărţirea definitivă de Transnistria", a comentat Puşkov, pe contul său de Twitter.

 Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat joi, într-un interviu pentru postul rus de radio City-FM, că nu este împotriva acestei decizii, însă ar vrea ca Republica Moldova să ia în considerare interesele locuitorilor din regiunea transnistreană.

Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit joi că limba oficială a Republicii Moldova este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine", conferind statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a ţării, adoptată în august 1991.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel