Data publicării:

Ce păţeau şoferii care mergeau cu farurile stinse la Revoluţie

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Brady Knoll, de la Pexels
Fotografie creată de Brady Knoll, de la Pexels

Jurnalistul Cătălin Oprişan a povestit, într-un podcast, ce păţeau şoferii care circulau cu farurile stinse în Bucureşti în timpul Revoluţiei din 1989. 

Acesta a spus că tot ce povesteşte ştie de la tatăl său, care era colonel de armată chiar în timpul Revoluţiei. 

"La vremea aia, tata ne-a zis să punem nişte pături în geam. Atât. Că el nu a mai venit acasă zilele alea, trăgea în terorişti. Îl sunau şi îi spuneau 'vedeţi că o să vină o Dacie cu farurile stinse, e terorist'. Şi ieşeau şi trăgeau în Dacia aia. Când se dădeau cei din maşină jos, care făceau şi pe ei la propriu, spuneau că cineva de 'sus' le-a spus lor că teroriştii merg cu farurile aprinse, aşa că ei trebuie să meargă cu farurile stinse. Asta a fost Revoluţia română. E la prima mână, nu am auzit legende. 

Asta li se spunea oamenilor. După care soldaţilor li se spunea invers, că teroriştii merg cu farurile stinse, trageţi tot. Şi trăgea până se plictisea, noroc că nu nimerea. Oamenii spuneau apoi că le-a transmis cineva cu o banderolă pe mână să închidă farurile şi să meargă încet, pe lângă bordură, că e totul în regulă. Gărzile patriotice. Soldaţii le spuneau apoi să aprindă farurile, dar oamenii nu mai ştiau, să le aprindă sau să le lase stinse...", a povestit Cătălin Oprişan în podcastul Boomerul şi Milenialu' cu Petcu&Zob. 

Momentul video începe la 1:50:00. 

Youtube video image

Drumul Taberei, cartierul din Bucureşti căruia i-ai spus numele greşit mereu 

"Atenţie, nu mai spuneţi în viaţa voastră Drumul Taberei. Este Drumul TABERELOR, pentru că acolo au venit armatele lui Tudor Vladimirescu, în 1821", a declarat jurnalistul Cătălin Oprişan în cadrul unui podcast. 

Acesta este un cartier situat în sectorul 6 al Bucureștiului, în partea de vest-sud-vest. Se învecinează la nord cu cartierul Militari, la vest cu Cartierul Brâncuși, la est cu Cartierul Panduri și la sud cu cartierul Ghencea.

Denumirea cartierului este legată de trecutul acestor locuri unde, în timpul Revoluției de la 1821, Tudor Vladimirescu și-a stabilit tabăra de panduri. Platoul întins al Cotrocenilor este legat și de numele lui Aurel Vlaicu, al cărui prim zbor temerar cu avionul construit de el a avut loc la 17 iunie 1910 în această zonă, scrie Wikipedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel