Data actualizării:
Data publicării:

„Ce merge bine în țara asta? De exemplu serviciul 112”. Cum au acționat după un apel care anunța un copac prăbușit pe carosabil

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un copac rupt de vânt a blocat circulația pe sensul de mers spre Simeria. Alexandru Gruian, managerul cultural al festivalului Opera Nights, a povestit pe pagina sa de Facebook cum au acționat autoritățile după ce a sunat la 112 pentru a sesiza faptul că o bandă de circulație este complet blocată.

Incidentul a avut loc pe sensul de mers spre Simeria. Alexandru Gruian, managerul cultural al festivalului Opera Nights, împreună cu un alt șofer au încercat să îndepărteze copacul de pe șosea, însă fără rezultat. Trunchiul era prins între alți doi copaci. Chiar dacă între timp au mai venit ajutoare, copacul nu a putut fi dat la o parte, așa că Alexandru Gruian a sunat la 112 pentru a sesiza faptul că o bandă de circulație este complet blocată. 

La fața locului au ajuns, în foarte scurt timp, pompierii și o mașină de poliție.

„M-am bucurat că poliția și pompierii s-au mișcat atât de repede după apelul la 112”

„Ce merge bine în țara asta?

De exemplu serviciul 112.

Venim dinspre Geoagiu spre Simeria, pe drumul de pe dreapta Mureșului, deci cel care trece prin Uroi. Vânt foarte puternic. Înainte cu vreo 200 de metri de a ajunge în satul Bobâlna, un copac de mărime medie, rupt de vânt, blochează sensul de mers spre Simeria. Trec de el, pe partea cealaltă vine o altă mașină, mă uit în oglinda retrovizoare, văd că oprește. Opresc și eu și împreună cu celălalt șofer și însoțitoarele noastre încercăm să dăm la o parte copacul căzut. Trunchiul era prins între alți doi copaci, foarte strâns, strădaniile noastre rămân fără rezultat, chiar dacă între timp mai vin ceva ajutoare.

Le spun că nu putem și că voi suna la 112. Ceea ce face soția mea, descriind situația. Nu trec 10 minute și suntem anunțați că pompierii din Geoagiu se îndreaptă deja spre locul unde căzuse copacul. Ni se cer confirmări și descrierea evenimentului. Le spunem că trebuie tăiat, altfel nu poate fi mutat. Ne intersectăm și cu o mașină de poliție, venind dinspre Simeria, cu sirena pornită. Totul în mai puțin de 10 minute. Poate nu era un pericol atât de mare, dar oricum o bandă de circulație era complet blocată, iar la căderea serii sigur pericolul ar fi crescut. Sincer, m-am bucurat că poliția și pompierii s-au mișcat atât de repede după apelul la 112”, a scris Alexandru Gruian pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel