Ce-i trebuie lui Băsescu la Bruxelles?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele Traian Băsescu regretă faptul că premierul Victor Ponta a dezvăluit publicului ivitația pe care i-a adresat-o acestuia de a-l însoți la Bruxelles, precizând că la Consiliul European nu are nevoie de miniștri politici, ci de "oameni cu laptop".

La finalul celei de-a treia intervenție publică de la începutul campaniei electorală de vineri seară, Traian Băsescu a fost întrebat în ce calitate premierul Victor Ponta l-ar fi putut însoți la viitoarea întrunire a Consiliului European, în eventualitatea în care acesta ar fi acceptat invitația peședintelui.

"Oferta a fost respinsă. Subiectul, păcat că l-a făcut public, aş fi încercat să găsesc soluţii. Dacă l-a refuzat, subiectul este închis pentru mine", a fost răspunsul lui Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a precizat că, la astfel de întrebări, nu are nevoie de "miniștri politici", ci de o echipă de specialiști, capabili să-i ofere răspunsurile la problemele discutate în Consiliul European.

"Miniştri politici nu-mi trebuiesc, îmi trebuie o echipă în afara sălii şi când discutăm de ajustări de 0,01 să-mi poată spună repede efectele asupra bugetului de stat. Îmi trebuie oameni cu laptop şi bună cunoaştere a ceea ce le cer. Îmi trebuie asistenţa tehnică de la specialişti", a adăugat peședintele Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a explicat la finalul întrevederii cu președintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni, de joi, că șeful statului "a invocat" şi posibilitatea unei participări comune la Bruxelles. "Preşedintele a invocat ideea unei participări comune, având în vedere că eu voi fi oricum la Bruxelles, la întâlnirea cu preşedintele Hollande şi cu prim-miniştrii socialişti, dar cred că ar fi o confuzie şi am apreciat invitaţia, dar nu era momentul", a declarat Victor Ponta, precizând însă că toate datele pe care Guvernul le deţine cu privire la negocierile vizând exerciţiul financiar multianual al UE pentru anii 2014-2020 vor fi puse la dispoziţia preşedintelui.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel