Ce fac elevii din localitățile carantinate. Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului: Vom adresa o solicitare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut în această seară precizări importante pentru elevii aflați în zonele carantinate din apropierea Bucureștiului. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a intervenit luni seara în direct la România TV unde a explicat ce trebuie să știe elevii și părinții în contextul carantinării mai multor localități din jurul Capitalei. 

”Avem un ordin special conform căruia este permisă ieșirea din carantină a elevilor pentru a se prezenta la examenele de simulări pentru Bacalaureat, organizate de luni până joi. De asemenea, atâta vreme cât declarația pe propria răspundere cuprinde o serie de motive justificate pentru care se poate ieși din carantină, precum însoțirea copiilor, etc., cred că și mersul la școală s-ar putea încadra ca un motiv justificat. În acest sens, în seara aceasta, vom adresa o solicitare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență cu rugămintea de a analiza posibilitatea includerii în declarația pe propria răspundere și a acestui motiv care vizează deplasarea elevilor, dar și a personalului din învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Teste rapide pentru elevi

”Am propus testarea antigen cu teste rapide non-invazive. Mai puțin de 5.000 de teste s-au folosit din 1.850.000 de teste. Aștept achiziția de teste non-invazive pentru a putea fi folosite în școli. Avem peste 50% cadre didactice vaccinate și peste 40% din personalul din învățământ vaccinat”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

VEZI ȘI: Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele intră în carantină pentru 14 zile

Domnești, Jilava, Pantelimon și Voluntari intră oficial în carantină

Tunari și Popești-Leordeni intră în CARANTINĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel