Ce este apa de ceapă și ce efect are asupra părului. Secretul pe care Cardi-B l-a dezvăluit fanilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Instagram Cardi B
Sursa foto Instagram Cardi B
Cine nu visează la părul lui Cardi B  Un păr capabil să stârnească invidia oricui, dar care ar putea fi mult mai la îndemână decât ai putea crede. 

Cardi B a împărtășit secretul părului ei strălucitor celor peste 157 de mii de urmăritori de pe Instagram: apa de ceapă. Un truc de frumusețe potrivit pentru a da strălucire părului care, potrivit cântăreței, nu lasă urme și nici vreun miros urât, potrivit unui articol publicat de Cosmopolitan.

În mod neașteptat, ceapa este un ingredient deosebit de benefic pentru păr. Bogată în antioxidanți și flavonoide, ceapa oferă proprietăți antimicrobiene, antirugină și antiinflamatoare, potrivite pentru îngrijirea lungimii, precum și a scalpului. Într-adevăr, apa de ceapă ar putea favoriza creșterea părului.

Nu numai atât, însă, pentru că apa de ceapă conține o cantitate suficientă de sulf, potrivit pentru calmarea pielii și, în consecință, inflamarea scalpului. Proprietăți de luat în considerare și în ceea ce privește o dietă echilibrată și bogată în nutrienți: motiv mai mult decât suficient să te gândești la integrarea cepei în alimentația ta.

Apă de ceapă: există efecte secundare?

Evident, în caz de alergie la ceapă nu se recomandă utilizarea locală a acestui ingredient. Pe de altă parte, însă, este întotdeauna important să clătiți cu atenție părul: deși apa de ceapă are proprietăți antiinflamatorii, este bine să nu lăsați urme pe păr și, mai ales, pe scalp. Nu vă faceți griji, însă, pentru mirosul urât: după clătire, mirosul va fi imperceptibil sau, în orice caz, va dispărea după foarte scurt timp.

Rețeta pentru a crea apa de ceapă perfectă pentru păr

Din fericire, a face apa de ceapă este foarte simplu. Cea mai rapidă rețetă, de fapt, presupune pur și simplu să fierbi apă cu câteva bucăți de ceapă înăuntru și apoi să o folosești pe păr. Există, totuși, o variantă perfectă de a folosi apă de ceapă aproape pură direct pe păr.

Iată rețeta pas cu pas:

curățați și tăiați trei cepe roșii în bucăți mici;

zdrobiți-le cu grijă pentru a extrage sucul;

aplică sucul direct pe scalp cu un tampon de bumbac;

masați câteva minute și apoi lăsați apa de ceapă să acționeze o oră înainte de clătire;

încheie prin a te spăla cu șamponul tău obișnuit.

Și dacă chiar ți-e teamă că mirosul de ceapă îți poate impregna părul, folosește apă de ceapă în șampoane, balsamuri sau măști, care îți pot parfuma părul.

 

 

Citește și:

Vrei un păr superb? Trucurile care te vor ajuta să radiezi. Este recomandat să ții cont de acest secret de două ori pe săptămână

Am aflat de la Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, ce avem de făcut.

„O metodă pentru a păstra și recondiționa firul de păr este reprezentată de uleiuri. Fie facem acasă un blend de uleiuri care să ne ajute la creșterea părului, fie folosim Love Your Hair. Este un complex care are toate uleiurile dedicate regenerării părului.

Este important, înainte de baie, să ne acordăm o oră-două, pentru a pulveriza uleiurile respective pe păr, într-un prosop, dacă se poate acesta din urmă să fie încălzit, pe care îl prindem precum un turban, astfel încât să țină bine toate uleiurile și să le sigileze în cuticulă. Le lăsăm să infuzeze foarte bine, apoi spălăm cu șamponul dedicat tipului nostru de păr. Pentru persoanele care au probleme ale scalpului, recomand să folosim și un masaj ușor pe scap pentru a stimula creșterea firului de păr.

Aș recomanda ca, măcar de două ori pe săptămână, să facem o infuzie cu uleiuri pe cuticulă pentru a reface, dar și pentru a emolia foarte bine firul de păr. Sunt diferite tipuri de uleiuri care au calitatea de a închide foarte bine cuticula și a lăsa părul suplu și foarte hrănit”, a zis Ioana Marinescu.

De asemenea, Ioana Marinescu a vorbit despre beneficiile utilizării unui spray de regenerare a părului: „Este foarte dorit și are rezultate foarte rapide. Îl pulverizăm în fiecare seară, iar părul chiar devine mai ferm, iar cuticulele se închid foarte bine”.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel