Data actualizării:
Data publicării:

Ce este acea mișcare controversată făcută de tineri la UNTOLD 2023. Unii i-au numit „drogați”, dar nici vorbă de așa ceva / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
La concertul susținut de Rava sau Yny Sebi, tinerii făceau niște gesturi „ca și când ar fi drogați” - spuneau unele voci, doar că... nu este vorba de droguri, ci pur și simplu de o mișcare, un stil de dans. 

Tinerii de la UNTOLD nu sunt niște drogați, așa cum vor unii internauți să inducă ideea după ce au apărut niște imagini în care petrecăreții făceau niște mișcări dubioase.

De fapt, acele „mișcări dubioase”, de neînțeles pentru unii, reprezintă doar moshpit. 

Moshpit este un termen asociat cu lumea muzicii, în special cu genurile muzicale precum rock, metal, punk și alte forme de muzică extremă. Un moshpit este un spațiu înconjurat de fani într-un concert sau în timpul unei interpretări live, unde participanții se implică într-o formă energică și adesea agresivă de dans sau mișcare, numită și moshing.

Într-un moshpit, participanții se împing, se lovesc, se rotesc și sar în aer, fără a fi neapărat intenționat să provoace rău sau să se rănească unii pe alții. Deși poate părea violent sau periculos pentru un spectator neobișnuit, mulți dintre cei care participă într-un moshpit o fac ca o formă de eliberare emoțională și pentru a se bucura de muzica într-un mod intens.

Această tradiție a moshpit-ului a luat amploare în anii '80 și '90, cu ascensiunea muzicii hardcore punk și heavy metal. Cu toate acestea, nu toate genurile muzicale sau evenimentele live au moshpit-uri, iar participarea într-un moshpit este întotdeauna opțională. De asemenea, organizatorii concertelor încearcă să asigure siguranța participanților și să evite situațiile periculoase sau agresive.

VEZI ȘI: Gheboasă „a oripilat” România la UNTOLD 2023. Sociologul Duminică: Se propune stropirea cu aghiasma mare, se leșină de grija viitorului / video - https://www.dcnews.ro/gheboasa-a-oripilat-romania-la-untold-2023-sociologul-duminica-se-propune-stropirea-cu-aghiasma-mare-se-lesina-de-grija-viitorului-video_925326.html

VEZI ȘI: Prețurile bubuie la UNTOLD 2023. Cât costă mâncarea și băutura pe care trebuie să le cumperi neapărat de la festival pentru că nu poți veni de acasă cu ele / video - https://www.dcnews.ro/preturile-bubuie-la-untold-2023-cat-costa-mancarea-si-bautura-pe-care-trebuie-sa-le-cumperi-neaparat-de-la-festival-pentru-ca-nu-poti-veni-de-acasa-cu-ele-video_925328.html

Moshpit și moshing sunt două termeni strâns legați, dar se referă la două aspecte diferite ale aceleiași experiențe

Moshpit se referă la spațiul sau zona din fața scenei, într-un concert live, unde participanții se implică în activitatea de moshing. Este un loc în care fani entuziaști se adună pentru a se mișca și a dansa în moduri energice și adesea agresive, în sincron cu muzica.

Moshing este este actul în sine al dansului sau mișcării intense din moshpit. Participanții într-un moshing pot sări în sus și în jos, să se rotească, să se împingă sau să se lovească unii pe alții, într-un mod coordonat cu ritmul și intensitatea muzicii.

În general, termenul moshing se referă la acțiunea propriu-zisă a dansului agresiv, în timp ce moshpit se referă la spațiul în care are loc această activitate. Ambele concepte sunt asociate cu muzica rock, metal, punk și alte genuri muzicale extrem de energice, care atrag un public entuziast și pasionat.

Iată imaginile:

@ynysebi

????

♬ sunet original - ynysebi

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel