Ce efect poate avea singurătatea asupra diabeticilor
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Poate singurătatea să ne îmbolnăvească?

Un studiu recent indică faptul că singurătatea poate contribui la creșterea riscului de boli de inimă în rândul pacienților diabetici. Publicată în European Heart Journal, cercetarea a relevat că singurătatea poate reprezenta un factor de risc mai mare pentru sănătatea cardiovasculară decât dieta, fumatul și chiar depresia.

Cercetătorii au analizat informațiile colectate de la peste 18.000 de adulți cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, utilizând datele furnizate de UK Biobank. Descoperirile lor au indicat că persoanele care au înregistrat niveluri mai ridicate de singurătate au prezentat un risc cu 26% mai mare de a dezvolta boli de inimă în comparație cu cei cu niveluri mai scăzute de singurătate.

Conform studiului, singurătatea a fost identificată ca factor principal de predispoziție pentru bolile cardiovasculare, subminând chiar și obiceiurile mai puțin sănătoase. Profesorul Lu Qi de la Universitatea Tulane a subliniat necesitatea abordării singurătății în cazul pacienților cu diabet și îndrumarea acestora către serviciile de sănătate mentală. El a încurajat persoanele cu diabet să se implice în activități sociale și să construiască relații cu alți oameni care împărtășesc interese similare. Per ansamblu, acest studiu subliniază importanța relațiilor sociale în menținerea sănătății cardiovasculare pentru persoanele cu diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel