Ce ascund înghețatele de ciocolată și cacao de pe piața din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vara, înghețata devine un aliment foarte consumat în rândul oamenilor. Puțini știu însă ce pericole ascunde acest dulce atât de îndrăgit de români.

VEZI ȘI: Expert DNA, dezvăluiri CUTREMURĂTOARE cu mâna pe Biblie în cazul Dan Voiculescu

Înghețata de cacao și cea de ciocolată au în conținut între 2 și 9 aditivi alimentari (E-uri), iar conținutul de cacao/pudră cacao variază între 1,3 - 25%, potrivit unui studiu realizat de ANPCPPS România pe produsele tip înghețată cu cacao/ciocolată ce se regăsesc pe piața din România.

În cadrul studiului au fost analizate 27 de produse tip înghețată cu cacao/ciocolată, achiziționate în mod aleatoriu și anonim în luna iulie 2014.

Astfel, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 27 de produse analizate, acesta variază între 2 și 9 E-uri, iar cel mai mare procent, 29,62%, îl reprezintă produsele care au în conținut 5 E-uri, urmat de produsele ce au în conținut 4 E-uri — 18,51% .

Potrivit studiului, 3,70% din produsele analizate conțin 2 aditivi alimentari, în timp ce un procent similar de astfel de produse conține 9 E-uri.

De asemenea, conținutul de cacao/pudră cacao variază între 1,3 — 25 %, iar 25,92% din produsele studiate nu au menționat pe etichetă conținutul de cacao, scrie Agerpres.

Studiul mai arată că gramajul produselor studiate variază între 36—120 grame, 81,48% din aceste produse au menționat pe etichetă valoarea energetică, iar 55,55% au menționat pe etichetă valoarea zaharurilor, care variază între 11 și 31 grame /100 grame de produs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel