Data actualizării:
Data publicării:

Ce are Portugalia și nu are România, în lupta cu pandemia. Eurodeputatul Cláudia Monteiro de Aguiar, exemple de bune practici

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Cláudia Monteiro de Aguiar
Sursă foto: Facebook Cláudia Monteiro de Aguiar

Cláudia Monteiro de Aguiar, eurodeputat din Portugalia, membră a Comisiei de Transport și Turism și Vice-Președinte al Grupului de Lucru pe Turism în cadrul “IMM Europa”, a vorbit despre modul în care autoritățile din Portugalia luptă cu pandemia de COVID-19 pentru redeschiderea activităților turistice.

Alegeri prezidentiale 2024

"Așadar, din punct de vedere al sănătății și al pandemiei, așa cum am spus la început, cred că este un exemplu extraordinar că în Portugalia, în special în regiunile cele mai îndepărtate, cum sunt insulele Madeira și Azore, dar eu pot vorbi despre Madeira. Cred că investiția care a fost făcută de Guvern, și cred că aceasta poate fi un exemplu de bună practică și poate fi extinsă la nivelul tuturor statelor membre europene, o reprezintă un Protocol de testare foarte eficient. Dacă susții protocoalele de testare a persoanelor care ajung în țara ta și dacă UE ar putea ajuta susținând financiar implementarea acestor Protocoale.

Chiar cred că acesta este un exemplu de bună practică și este o modalitate bună, de aceea am venit cu acest exemplu, deoarece având aceste teste și costul lor fiind acoperit de către Guverne cu sprijinul UE ar putea să fie în avantajul tuturor companiilor, a întregului ecosistem care este conectat cu sectorul turistic. Deci aceasta este o modalitate pentru a trata oamenii în mod egal, să fie la același nivel. În acest caz discriminarea nu este posibilă pentru că poți susține costul.", a declarat Cláudia Monteiro de Aguiar în exclusivitate pentru DC NEWS.

Beneficiile testării gratuite

Eurodeputatul a explicat că o testare gratuită, nu doar că îi ajută pe cetățeni, dar ajută implicit și sectorul de turism.

"De exemplu pentru familiile care au 3 sau 4 copii să suporte călătoria și costul testării atunci când pleacă într-o altă țară ar reprezenta o sumă imensă de bani. Deci această investiție este pentru sănătate, dar este, de asemenea, benefică și sectorului de turism. Aceasta ar putea să fie o soluție foarte bună. Deci Protocoalele de testare ar trebui să fie implementate peste tot pentru a susține turismul.

Și apoi sprijinul financiar. Trebuie reduse taxele pentru toate companiile care se confruntă cu această criză și asupra cărora această criză a avut impact. Și să reducem nivelul TVA și taxele care sunt legate de companiile care lucrează în turism. Dacă am putea să extindem perioada în care aceste taxe sunt reduse ar fi o măsură foarte bună pentru a ajuta industria să supraviețuiască. Nu vorbesc de recuperare, spun doar să supraviețuiască, să reziste în această perioadă.", a punctat Cláudia Monteiro de Aguiar.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel