Ce ar trebui să conțină farfuria de Revelion, ca să nu ne fie rău. Mihaela Bilic: “Mulți au impresia că îngrașă. Nici vorbă!”
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu multe excese culinare, la care trebuie să fim foarte atenți.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic are câteva sfaturi esențiale pentru masa de Revelion.

“Să mâncăm din toate câte un pic, dar nu la aceeași masă. Sunt o mulțime de preparate, de genul lebăr, carne afumată, jumări, salata de boeuf, putem să le punem pe un platou și să fie masa de dimineață. Putem să mâncăm la masa de prânz sarmalele și ciorba și să lăsăm la masa de seară friptura și murăturile.

Masa de Crăciun nu poate fi dietetică, pentru că își pierde esența. Nu ne îngrășăm dintr-o masă și nu slăbim dacă sărim peste o masă. Lăsați-vă libertatea de a vă bucura de preparatele de sărbători și apoi avem un an întreg la dispoziție, în care să avem grijă de dietă, de siluetă, de moderație, de tot ce înseamnă dietetică. Gândiți legumele ca un fel de produs de bază. E sănătos ca la fiecare masă să mâncăm „legume cu”. Sunt multe persoane care au impresia că sfecla, morcovul îngrașă: nici vorbă, sunt tot legume. E adevărat că soia, cartoful, mazărea, lintea, fasolea, năutul nu sunt legume în adevăratul sens al legumelor, ci o combinație dintre legume și făinoase. Cartoful este un echivalent pentru pâine, mămăligă sau orez. Nu despre aceste legume vorbim, ci despre tot ce înseamnă crudități, culoare, frunze, acele produse care pot fi consumate crude. Lângă orice bucată de friptură, de caltaboș, salam sau lebăr puneți legume și masa va fi una echilibrată.

În primă etapă, să folosiți o farfurie de diametrul 20 cm, să vă puneți câte puțin din ce este pe masă, gustați, savurați și puneți-vă cu adevărat întrebarea din care preparat mi-aș dori să mai iau o dată”, a declarat medicul Mihaela Bilic pentru libertatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel