Ce ar face Lăzăroiu ca "jurnalist care ține la independența justiției"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
lazaroiu
lazaroiu

Consilierul prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, susține că presa are un efect negativ asupra justiției și chiar îi îndeamnă pe procurorii să se politizeze. El mai spune că presa creează și imaginea procurorilor politizați printre cetățeanul simplu. 

Lăzăroiu, care s-a mai pus și altădată în pielea jurnaliștilor, a scris, că dacă ar fi fost jurnalist ar fi spus că are niște semne de întrebare. "Aș fi atras atenția că din fericire justiția din România este sub atentă supraveghere a CE și a SUA care au reacționat întotdeauna (uneori vizibil, alteori nu) atunci când au existat încercări de presiune a politicului", a spus Lăzăroiu. A adăugat "Aș fi făcut apel la procurori să respecte procedurile ca și până acum și să nu se teamă pentru că există mecanisme care îi apără de abuzuri, există CSM, există MCV și există chiar jurnaliști onești care țin la independența justiției, gata oricând să denunte orice imixtiune a politicului".

Lăzăroiu: Kovesi, Morar și Băsescu- cei trei care au făcut eforturi pentru justiție

Consilierul prezidențial ar mai fi spus, ca jurnalist, că "Daniel Morar împreună cu Laura Kovesi au făcut eforturi să mențină aceste instituții în afara influențelor politice și că în acest moment institutiile au suficientă protecție pentru a nu cădea victimele politicienilor". Lăzăroiu mai spune ar mai "fi adăugat ceva probabil și despre rolul pe care l-a jucat Traian Băsescu în construirea unei justiții independente", însă spune că pentru asta trebuie "să fii cu adevărat onest".

Presa determină politizarea procurorilor...

Sebastian Lăzăroiu susține că presa, prin informațiile furnizate,  îi determină pe procurori să se politizeze- "Să ne imaginăm că sunteți procuror. Să zicem mai slab de înger. Ce gândiți? Vine apocalipsa, s-a dus dracului tot. Trebuie să mă supun stăpânilor politici. Nu mai e speranță nici la Băsescu, nici la CE, nici la americani, nici la CSM. Asta e. Și poate unii: dacă tot suntem înregimentați politic să-mi caut și eu un stăpan politic, să mai iau o șpagă".

Și gândirea că procurorii sunt politizați

În plus, el mai susține că presa creează oamenilor ideea că, în România, nu mai există justiție și că judecătorii și procurorii sunt politizați-  "Ce gândiți? Eh, gata și cu justiția independentă. E clar. De acum toți procurorii și judecătorii își vor face de cap. Politicienii îi vor călări".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel