Ce am găsit în centrul Clujului. Arheolog: Da, confirm acest lucru! foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
În cadrul unor lucrări de modernizare a piațetei Alexandru Ioan Cuza din centrul Clujului, situată la câțiva pași de Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și de Prefectură, arheologii au descoperit vestigii importante.

Luând la pas orașul Cluj-Napoca și analizând istoria vechii cetăți a orașului și a împrejurimilor, am observat câteva ruine proaspăt descoperite  în piațeta Al. Ioan Cuza din centru. Mi-au atras atenția deoarece păreau că indică o parte a zidului medieval, de fapt o continuare a acestuia dinspre latura sud-estică înspre latura nord-est.

Am ajuns la această concluzie după ce am constatat că  ruinele se află în partea de nord-est a vechii cetăți, unde se afla zidul de apărare, situat în linie dreaptă cu Bastionul Croitorilor (amintit deja în anul 1475), din colțul sud-estic, care este vizibil până astăzi:

Un renumit arheolog a confirmat pentru DC News aceste aspecte, punctând următoarele:

'În acest moment de cercetare, pot să vă spun că s-a găsit o porțiune a zidului medieval, având un caracter pre-modern al cetății Clujului. Am observat că zidul a fost afectat de amenajarea unui canal de termoficare realizat în perioada comunistă, probabil în anii 1980. Procedurile s-au oprit din cauza vremii nefavorabile, dar cercetările vor continua în acest sector și vă vom anunța imediat ce avem noi detalii.' a declarat Dan Matei, arheolog, pentru DC News.

VEZI ȘI Descoperire arheologică IMPORTANTĂ în centrul Clujului. Turn medieval și ceramică de 500 de ani 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel