Ce alimente trebuie să consumi pentru a te proteja de COVID-19. Recomandările OMS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis recomandări despre ceea c e trebuie să consumăm în timpul pandemiei de coronavirus pentru a ne creaște imunitatea și pentru a ne proteja în fața COVID-19. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), alimentația și hidratarea sunt elemente vitale în perioada aceasta, motiv pentru care specialiștii susțin că trebuie să consumăm zilnic o varietate de alimente proaspete, neprocesate, pentru a aduce un aport de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți de care are nevoie organismul uman.

Apa este extrem de importantă, pe când grăsimea, sarea și zahărul trebuie evitate cât de mult de poate pentru a reduce semnificativ riscul de obezitate, dar și a bolilor de inimă, diabet sau chiar cancer. 

Recomandările OMS

- Mâncați fructe, legume, linte, fasole, nuci și cereale integrale și alimente care provin de la animale: carne, pește, ouă și lapte.

- Mâncați zilnic: 4 porții de fructe, 5 porții de legume, 180 g boabe și 160 g carne și fasole (carnea roșie poate fi consumată de 1-2 ori pe săptămână, iar de pasăre de 2−3 ori pe săptămână).

- Pentru gustări, alegeți legume crude și fructe proaspete, în locul alimentelor bogate în zahăr, grăsimi sau sare.

- Nu gătiți în exces legumele și fructele, deoarece sunt îndepărtate vitamine importante. Atunci când folosiți legume și fructe din conserve sau uscate, alegeți unele fără adaos de zahăr.

- Apa este esențială pentru viață, pentru că transportă în sânge nutrienți, reglează temperatura corpului și purifică organismul. Trebuie consumate între 8 și 10 căni de apă în fiecare zi,  informează specialiștilor OMS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel