CE a cumpărat încă 80 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 de la Moderna
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Comisia Europeană și-a exercitat opțiunea de a cumpăra încă 80 de milioane de doze de vaccin mRNA-1273 pentru statele membre ale UE, ajungând la un total de 160 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna.

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană o arată față de compania Moderna și vaccinul mRNA-1273, candidatul împotriva COVID-19, dovada fiind acest acord de creștere a cantității. Pe măsură ce ne concentrăm atenția pentru a ne pregăti de livrarea vaccinului, în așteptarea unei opinii favorabile din partea EMA și a altor autorități de reglementare, rămânem la fel de hotărâți ca și până acum să lucrăm cu guvernele și cu partenerii la nivel mondial, în gestionarea acestei pandemii”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Moderna și-a actualizat ghidul de operare pentru distribuția mRNA-1273 pentru a include transportul local în condiții controlate în stare lichidă la 2-8°C (36° până la 46°F). Această actualizare ușurează activitatea logistică de transportare a vaccinului în locații mai îndepărtate și asigură reducerea barierelor în calea vaccinării. Așa cum s-a anunțat anterior, mRNA-1273 rămâne stabil la temperaturi standard, în cadrul unităților frigorifice, de la 2° la 8°C (36° la 46°F) timp de 30 de zile, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel