CCR respinge din nou Statutul parlamentarilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Parlament
Parlament

Judecătorii Curții Constituționale au decis, pentru a doua oară de la începutul anului, că Statutul parlamentarilor este neconstituțional, scrie România Liberă.

CCR a lua aceeași decizie și pe 20 martie, după ce plenul reunit al celor două Camere a adoptat legea statutului cu 360 de voturi ”pentru” și 38 ”împotrivă”. După ce ultima formă a Statutului senatorilor și deputaților a fost adoptată, PDL a depus la Curtea Constituțională o nouă sesizare prin care a solicitat controlul de constituționalitate asupra actului normativ.

După ce Curtea a trimis înapoi la Parlament legea pentru prima oară, pe 27 februarie, aleșii au făcut unele corecții. Una dintre acestea se referă la perioada în care unui parlamentar, aflat în conflict de interese, i se interzice să participe la ședințe. Comisiile au decis să modifice termenul în care parlamentarii, găsiți incompatibili de ANI, vor putea contesta raportul Agenției, de la 45 la 15 zile, cum prevede legea ANI.

Totodată, perioada de 6 luni în care se interzice unui parlamentar aflat în conflict de interese să participe la şedinţe, a fost stabilită la 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel