CCR, în faţa unei decizii cruciale privind completurile specializate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Justiție
Justiție
CCR ar putea lua o decizie miercuri cu privire la sesizarea făcută de Florin Iordache privind completurile specializate. 

Judecătorii CCR ar putea lua miercuri, 10 aprilie, o decizie în ceea ce priveşte sesizarea făcută de către Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, in privinta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte in legatura cu completurile specializate, anunţă România TV.

Sesizarea se referă la un conflict între Parlament şi ÎCCJ. Este vorba despre completurile specializate pe fapte de corupţie.  În sesizare se arată că ÎCCJ nu a constituit corect aceste completuri şi că a încălcat atribuţiile Parlamentului în acest context. O decizie ar viza toate hotărârile luate de către aceste completuri de judecată încă din anii 2003-2004, arată România TV. Judecătorilor CCR li se cere inclusiv să spună care este calea de urmat în cazul în care se va constata existenţa acestui conflict, dacă tot ceea ce s-a judecat se poate contesta şi rejudeca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel