Data actualizării:
Data publicării:

Cazul vârstnicilor din Norvegia care au murit după ce au fost vaccinați împotriva Covid-19. A mai fost o manipulare prin omisiune

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Vaccin Norvegia / foto de arhivă
Vaccin Norvegia / foto de arhivă

Cazul cu vârstnicii din Norvegia care au murit după ce au fost vaccinați Covid-19 ne amintește de o manipulare mult mai veche.

Norvegia a subliniat luni că nu s-a stabilit o legătură între vaccinul Pfizer-BioNTech şi decesul unor vârstnici din căminele de bătrâni, care fuseseră vaccinați împotriva Covid. Acest caz ne amintește de anul 2008 când, la vaccinarea împotriva cancerului de col, antivacciniștii au făcut o manipulare grosolană.

Exista o platfomă unde se raportau, din orice cauză, decesele. Adică dacă o persoană murea în preajma vaccinarii, se raporta acolo decesul. Abia după ce se raporta, legiștii analizau dacă persoana X a murit din cauza vaccinului sau din altă cauză.

Toate acestea se raportau ca efecte adverse. În platformă, se spunea pe o pagină că în perioada X s-au înregistrat Y număr decese. Apoi, în josul paginii, erau notate cauzele morții persoanelor vaccinate împotriva cancerului de col, cum ar fi: anticoncepționale folosite greșit, împușcături și alte cauze ale morții. Toate acestea se treceau acolo, iar concluzia era că era că niciunul din acele decese nu era cauzat de vaccinului HPV.

Iar presa cita decesele din SUA, fără să mai vină și cu concluzia din josul paginii, era practic o manipulare prin omisiune. Exact același procedeu s-a făcut și în Norvegia cu vârstnicii morți după vaccinarea Covid-19.

Autoritățile din Norvegia ar fi trebuit întâi să analizeze cauza deceselor în loc să anunțe prea repede niște concluzii care s-au dovedit a fi false.


Norvegia: Nu s-a stabilit o legătură între vaccinul Pfizer-BioNTech şi decesul unor bătrâni din cămine

Norvegia a înregistrat 33 de decese în rândul persoanelor în vârstă care au primit prima doză de vaccin, potrivit ultimei evaluări a autorităţilor.

Dintre acestea, 13 cazuri au fost analizate îndeaproape, iar concluzia a fost că „toate erau persoane cu vârsta înaintată, fragile şi care aveau boli grave”, a subliniat directorul autorităţii norvegiene de sănătate publică, Camilla Stoltenberg, în cursul unei conferinţe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel