Data publicării:

Cazul Dr. Ciobotaru Georgian, lecție pentru oamenii care aleg să se opereze în afara României. „Am fost la zece medici în Dubai. Mi-au zis că boala mea n-are vindecare”. Ce a urmat

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ciobotaru Georgian
Ciobotaru Georgian

Dr. Ciobotaru Georgian este un tânăr medic neurochirurg. În ciuda faptului că are doar 33 de ani și poate unii ar crede că nu are atât de multă experiență, aflați că pacienții ajung la el când li se închid toate ușile, când pare că nu mai există nicio soluție pentru ei, când li se spune: „boala ta n-are vindecare”.

Oamenii vin și-și pun toate speranțele în el. Așa s-a întâmplat și acum când un egiptean, stabilit în România, a venit să-l consulte. Ajunsese la Dr. Ciobotaru Georgian după ce l-au consultat, în Dubai, zece doctori de specialități și naționalități diferite! Toți zece i-au spus că boala sa nu are vindecare. Neurologii din România l-au trimis la Dr. Ciobotaru Georgian. Ce a urmat aflați în rândurile de mai jos. 

„Despre copii si iubire

Într-o bună zi mi-a venit la consult un domn egiptean, stabilit în România de câțiva ani, trimis către mine de echipa de neurologi cu care colaborez. Avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru înlăturarea unui focar din creier care dădea crize de epilepsie. Și mi-a spus, în limba engleză, ceva ce suna cam așa:

„Domnule doctor, am fost în Dubai la zece doctori, de specialități și naționalități diferite! Niciunul nu mi-a spus că pentru boala mea există o vindecare! Neurologii de aici mă trimit spre dumneavoastră spunându-mi că mă pot vindeca! Așa este?”

M-a uimit matematica: peste zece doctori, două țări, zece ani de investigații. A trecut o lună de când l-am operat, a venit la control. Nu a mai avut nicio criză până acum, însă abia la doi ani considerăm că e „vindecat”. Însă ce m-a atins adânc a fost vizita în sine. A venit la spital alături de fiica lui. El a fost unul dintre cei mai respectuoși și mai politicoși oameni pe care i-am cunoscut, iar fiica lui nu era cu nimic mai prejos. În aceeași engleză, mi-a spus la rândul ei:

„Vă mulțumesc din suflet pentru tot ce ați făcut pentru tăticul meu”.

Și apoi am aflat: crizele de epilepsie o făceau să se teamă în acele momente de tatăl ei. Iar acum a trecut o lună în care au putut să stea zilnic împreună. Toți doctorii aceia, toate acele zeci de investigații, o echipa bună de neurologi și o operație corectă. Totul pentru zâmbetul sincer al unei copile care și-a primit tatăl înapoi. Nu e nimic mai curat pe lumea asta să mă convingă că e bine ceea ce fac”, a spus Dr. Ciobotaru Georgian, medic specialist neurochirurg.

În prezent, în spitalele din România există posibilități terapeutice pentru aproape tipurile de intervenții, iar medici ca Ciobotaru Georgian ne arată că trebuie să avem încredere în sistemul medical românesc. Este dovada clară că avem profesioniști în domeniu. Nu este nevoie să ne operăm la Viena pe costuri uriașe când putem alege spitalele din România care fac cel puțin aceleași lucruri ca în Austria. Avem și în țara noastră spitale în care se fac intervenții chirurgicale complexe, doar că unora li se pare mai de bonton să meargă în afară chiar și pentru operații ușoare. De cele mai multe ori, sunt profesioniști extraordinari în zona medicală românească. 

VEZI ȘI: Cancerul și confuzia care ar putea speria pacientul. Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu (SANADOR), explicații / video - https://www.dcnews.ro/cancerul-si-confuzia-care-ar-putea-speria-pacientul-dr-bogdan-gabriel-parliteanu-sanador-explicatii-video_935746.html

VEZI ȘI: Cancerul de vezică. Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu (SANADOR): Metode de tratament și când ajunge pacientul la cuțit / video - https://www.dcnews.ro/cancerul-de-vezica-dr-bogdan-gabriel-parliteanu-sanador-metode-de-tratament-si-cand-ajunge-pacientul-la-cutit-video_935575.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel