Cazul Caracal, precedent capital. Statul poate fi dat în judecată pentru complicitate la răpire în cazurile Luiza și Alexandra
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Casa lui Gheorghe Dincă
Casa lui Gheorghe Dincă
Jurnalista Roxana Iordache a făcut o paralelă între cazul ziaristului Ovidiu Ohanesian și evenimentele de la Caracal.

"Pro memoria. Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a dat în judecată statul român, obligat să-i plătească daunele de 2 milioane de euro pentru răpirea din Irak, obținute la primul proces, în care instanța a decis ca suma să fie achitată din banii lui Haysam Omar. Ulterior, jurnalistul a acuzat judiciar autoritățile statului că nu au asigurat punerea în executare a sentinței contra sirianului, nu i-au pus sechestru pe avere și nu s-au obținut de la cel condamnat pentru terorism, daunele câștigate prin hotărâre judecătorească. Tribunalul București a respins acțiunea lui Ovidiu Ohanesian, dar Curtea de Apel București a găsit statul vinovat și i-a dat dreptate jurnalistului.

(w670) ohanesian

E un precedent capital. Statul trebuie dat în judecată pentru complicitate la răpirea Luizei Melencu, a Alexandrei Măceșanu și a atâtor altor fete, aparținătorii se pot constitui parte civilă ca să ceară daune morale colosale, concomitent cu justiție", a scris jurnalista Roxana Iordache pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel