Cazanciuc, după participarea la Bookfest: Vă invit să răspundeți... Cine este Machiavelli în politica românească?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Vicepreşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, a participat la Bookfest 2023.

„Târgul de carte. O ocazie potrivită pentru a te pierde prin mulțimea de cărți și prin mulțimea de bibliofili, pentru a-ți împrospăta rafturile bibliotecii sau pentru a socializa.

Cărți cu sutele. Ai ce citi, din toate domeniile. Oameni, tot cu sutele. Ai ce discuta, din toate domeniile. Inclusiv politică. Sau mai ales. Eu am lăsat politica la o parte, chiar dacă e mai greu să fac o delimitare clară între om și senator, și m-am pierdut printre oameni și printre rafturile pline cu motive de evadare din realitate.

Am regăsit acolo, printre altele, cele două volume lansate de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, condus de fostul preşedinte al țării, Emil Constantinescu, „Lumea post-pandemie între război şi pace” – Volumul I (Dezbateri) şi Volumul II (Eseuri) – o colecție de gânduri, idei și eseuri începută în pandemie și terminată în timpul conflictului din Ucraina”, a transmis Cazanciuc pe Facebook.

Întâlnirea cu prof. Dulcan

„O sinceră și mare plăcere mi-a adus reîntâlnirea, printre rafturi, cu celebrul și apreciatul profesor Dumitru Constantin Dulcan, ale cărui gânduri și sfaturi le savurez cu bucurie pentru că îmi hrănesc efectiv spiritul și mintea.

Apoi, privirea mi-a căzut pe volumul „Principele”, al lui Niccolo Machiavelli și, răsfoind-o și regăsind teoria sa potrivit căreia în politică se pot folosi absolut orice mijloace ce pot duce la atingerea scopului propus - vicleșug, minciună, lipsă de scrupule, manevre diabolice, trădare, corupere etc. - mi-a venit în minte o întrebare la care vă invit să reflectați și, dacă doriți, să și răspundeți: „Cine este Machiavelli în politica românească?”, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel