Data actualizării:
Data publicării:

Cauza morții lui Alexei Navalnîi. Ce spune șeful spionajului rus

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vezi în articol ce spune șeful spionajului rus despre moartea lui Alexei Navalnîi.

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, susține că Alexei Navalnîi a murit din cauze naturale, scrie Tass. El le-a răspuns așa după ce jurnaliștii ruși l-au întrebat există vreo implicare a Occidentului în moartea opozantului rus. O întrebare cel puțin ciudată în contextul în care familia lui Alexei Navalnîi a spus în repetate rânduri că cel vinovat de moartea lui opozantului rus este Vladimir Putin.

"Nu cred că a existat un complot special. Din păcate, mai devreme sau mai târziu viața cuiva se termină. Toți oamenii sunt muritori. Navalnîi a murit de moarte naturală, da", a declarat șeful spionajului din Rusia, Serghei Narîşkin, într-un interviu exclusiv pentru canalul Soloviev Live TV.

Un extras din interviu a fost difuzat pe postul de televiziune Rossiya-1 și pe platforma Smotrim. Totodată, Serghei Narîşkin a mai afirmat că se așteaptă ca Occidentul să pună în scenă "astfel de dansuri satanice în jurul sicriului lui Navalnîi".

"Acest lucru este imoral și răutăcios. Și oamenii aceia au crezut că sunt în măsură să ne dea lecții", a mai spus el. 

Teoria, susținută și de șeful spionajului militar ucrainean

Și șeful spionajului militar ucrainean, Kirilor Budanov, declarase anterior că Alexei Navalnîi a murit din cauze naturale, mai exact din cauza unui cheag de sânge.

"S-ar putea să vă dezamăgesc, dar știm că a murit într-adevăr din cauza unui cheag de sânge. Este mai mult sau mai puțin confirmat. Acest lucru nu este luat de pe internet, ci, din nefericire, a fost o moarte naturală", a spus acesta după moartea opozantului rus.

Reamintim că pe 16 februarie, departamentul Serviciului Federal de Penitenciare al Rusiei din districtul autonom Yamal-Nenets a raportat moartea lui Navalnîi într-o închisoare din regiunea arctică. Potrivit acestora, după o plimbare, opozantul rus s-a simțit rău și și-a pierdut cunoștința. Medicii i-ar fi acordat ajutor, dar acesta nu ar fi putut fi salvat, potrivit autorităților ruse.

Totuși, această explicație nu este crezută și de oamenii din țările libere care știu că în Rusia există multă manipulare, iar astfel de cazuri sunt adesea mușamalizate. Multe voci au spus că deși este posibil ca Alexei Navalnîi să nu fi fost ucis în mod direct, este foarte probabil ca moartea sa să fi fost cauzată totuși de torturile îndurate în închisoare și de condițiile dure de detenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel