Câți români au depozite bancare de peste 100.000 euro
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Dom J: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avere-boga-ie-bunastare-financiar-45708/
Fotografie de la Dom J: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avere-boga-ie-bunastare-financiar-45708/
Adina Călin, director produse și servicii la CEC Bank, a spus câți români au depozite bancare de peste 100.000 euro.

Sunt doar 50.000 de depozite în România cu sume de peste 100.000 euro.

„Undeva un pic peste 50.000 de persoane au depozite de peste 100.000 euro în toată România, cam 53.000 de persoane, nu mă refer doar la CEC Bank, ci la nivel de țară. Fac mențiunea că poate fi același client de mai multe ori, adică poate avea depozite la cinci bănci și apare astfel de cinci ori. Nu știm care este probabilitatea ca un client să fie de mai multe ori. Nu primim astfel de informații. Raportat la o întreagă populație, este destul de puțin”, a zis Adina Călin (CEC BANK) la podcastul lui Mihai Morar.

În România, banii depuși la băncile românești sunt garantați de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB). FGDB este singura schemă de garantare oficial recunoscută pe teritoriul României.

Suma maximă garantată de FGDB este 100.000 euro, echivalent în lei, per deponent per bancă, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice. 

Exemplu: Un depozit la termen de 130.000 euro este eligibil/garantat. Partea acoperită este doar suma de 100.000 euro. Pentru a fi acoperită și suma de 30.000 euro se poate constitui un depozit la altă bancă.

Depozitul este orice sold creditor, inclusiv dobânda datorată, rezultat din fonduri aflate într-un cont sau din situații tranzitorii derivând din operațiuni bancare curente.

Exemple: depozit la termen, cont curent, cont de economii, cont de card, cont comun.

VEZI ȘI: Deși românii nu își mai permit credite, prețurile la apartamente explodează și din cauza lui Nicușor Dan. Cât a ajuns să coste un apartament aproape de Drumul Taberei - https://www.dcnews.ro/desi-romanii-nu-isi-mai-permit-credite-preturile-la-apartamente-explodeaza-cat-a-ajuns-sa-coste-un-apartament-cu-trei-camere-in-drumul-taberei_915339.html

CITEȘTE ȘI: Şerban Trâmbiţaşu, agent imobiliar explică de ce să eviți notarul dezvoltatorului, când vrei să cumperi un apartament sau o casă - https://www.dcnews.ro/serban-trambitasu-notarul-la-care-sa-nu-mergi-niciodata_913572.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel