Ce poreclă a primit Irina Margareta Nistor la finalul anilor 1990. "Mi-au făcut un bine extraordinar"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Irina Margareta Nistor a vorbit despre porecla primită la finalul anilor '90 în cadrul podcastului "Vreau să ştiu", moderat de Cătălin Oprişan. 

"Irina Margarina Dristor. De câte ori ţi s-a zis aşa? Te-a supărat", a întrebat Cătălin Oprişan. 

"Cârcotaşii mi-au zis aşa. Nu numai că nu m-a supărat, a fost cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla. Chiar nu sunt ironică. Şi am să spun de ce. Le-a venit ideea asta după 1999, când tocmai mă dăduseră ăştia afară de la televiziune. Dintr-o dată, eram pe ajutor de şomaj, nu mă angaja nimeni, intrasem într-un con de umbră teribil. A fost o dare afară mare în '99, de Sfânta Maria. 

Au fost daţi mulţi afară, nu doar eu. Ideea era aşa. Ori semnezi o hârtie şi rămâi, dar dacă nu ai emisiune oricum te dă afară după câteva luni, sau îţi dă un ajutor câteva luni şi apoi intri pe ajutor de şomaj. A fost complicat. 

Îmi aduc aminte că am intrat într-o emisiune la o televiziune de pe lângă Politehnică, era numai cu studenţi, şi era Miruna Berescu care făcea emisiunea. Mama a văzut emisiunea aia şi a zis că în viaţa ei nu m-a văzut atât de tristă. Era după Anul Nou. Nu reuşeam să găsesc de lucru, nimic, era oribil. Toată lumea avea impresia că dacă mă angajează, le iau locul. Notorietatea nu te ajută mereu, dar asta e. 

Prima chestie pe care am făcut-o au fost nişte traduceri, care erau prost plătite. Dar să le dea Dumnezeu sănătate. În această chestie, au venit cârcotaşii şi mi-au zis Irina Margarina Dristor, că fuseseră Oscarurile şi în mintea lor a conotat cu asta. Dintr-o dată, toată lumea şi-a adus aminte de mine, că s-au distrat. În situaţia aia, mi-au făcut un bine extraordinar. 

După ani de zile, am avut o emisiune în care se făcuseră două din alea cu nume, pe unul scria Irina Margareta Nistor şi pe celălalt Irina Margarina Dristor. Şi l-am luat pe al doilea, îl am acasă în sufragerie", a declarat celebrul critic de film

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel