Câţi lei a exportat România în Africa. Află povestea Karei, leoaica a cărei soră a fost sfâşiată de un câine de luptă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kara leu cusca
kara leu cusca

Kara este o leoaica de 2 ani, de lângă Tecuci. Mama ei a trăit la  grădina Zoologică din localitate, unde a născut doi pui sănătoşi, murind câteva ore mai târziu. Ambii pui au ajuns la un particular. Aici, la vârsta de 6 luni, sora Karei a fost sfâşiată de un câine de luptă.  Kara a reuşit să scape ca prin minune atacului.

În primăvara aceasta, proprietarul celor doi lei, depăşit de eforturile financiare necesare îngrijirii acestor animale, a anuntat fundaţia Vier Pfoten, care s-a oferit să le transporte în  Africa. Patru lei din Romania şi doi din Bulgaria vor ajunge în rezervaţia Lionsrock, din Africa de Sud. Pe lângă Kara, vor mai fi transferaţi  trei lei din grădina zoologică din Slatina, care se va desfiinţa şi doi lei din Sofia.

Cele 6 feline vor fi transportate cu maşina la Zurich (nicio cursă aeriană regulată din Romania nu poate îndeplini condiţiile necesare trasportului animalelor mari). Din Elveţia, vor fi imbarcate într-o cursă directa înspre Johannesburg. Leii vor pleca din România în 27 Octombrie. În total, 24 de feline mari din România au fost salvate până acum de Vier Pfoten  şi transferate la Lionsrock. Rezervaţia are 1250 ha şi este amenajată astfel încât felinele să trăiască în conformitate cu necesităţile lor naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel