Câteva dispensare TBC, desființate odată cu spitalele mici. Incidența bolii poate să crească
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
strehaia
strehaia

Printre spitalele și centrele de sănătate închise prin comasare, desființare sau transformare în cămine de bătrâni se găsesc și dispensare de TBC. Spre deosebire de bolnavii cu alte patologii, cei care suferă de tuberculoză, în special romi și persoane foarte sărace, nu vor avea disponbilitatea financiară sau morală de a merge kilometri sau chiar zeci de kilometri pentru a consulta un medic specialist. Prin urmare, există pericolul să apară germeni rezistenți, să crească numărul cazurilor de multirezistență extinsă la tratament, ceea ce va duce la creșterea incidenței.

Printre dispensarele de TBC desființate se numără cele din Vânju Mare și Strehaia (Mehedinți), Chișinău Criș (Arad), bălcești (Vâlcea) sau Focșani (Vrancea). Lista este mai mare, dar numele clinicilor de TBC desființate vor apărea pe parcurs ce se va realiza importanța pe care acestea o aveau în ținerea sub control a tuberculozei.

Citește și:

Studiu: Tuberculoza prinde putere și devine de netratat. Nici cele mai puternice antibiotice nu mai fac față. România, vizată direct

Puteți consulta aici lista spitalelor reprofilate.

Puteți consulta aici lista spitalelor comasate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel