Câteva criterii de care să ții cont atunci când alegi o agenție imobiliară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Câteva criterii de care să ții cont atunci când alegi o agenție imobiliară
Câteva criterii de care să ții cont atunci când alegi o agenție imobiliară
În articol găsești câteva criterii de care să ții cont atunci când alegi o agenție imobiliară.

Un bun imobiliar este foarte valoros și important. Un apartament sau o casă nouă nu se cumpără asemeni altor bunuri. Alegerea unui profesionist recomandat, cu cele mai bune referințe, un specialist care are recenzii bune online și nu numai, este un detaliu care va garanta pentru o investiție remarcabilă, dar nu doar acest aspect este important când ești în căutarea unei locuințe. Este important să se compare agențiile imobiliare între ele.

Atunci când se alege o agenție imobiliară, este foarte important să se țină cont de: 

* Costuri - tarifele practicate de agențiile imobiliare variază foarte mult. Agențiile online au, de exemplu, prețuri fixe, reducându-și costurile prin faptul că nu au un birou. Totodată sunt acei parteneri valoroși care oferă instrumente facil de utilizat și servicii inovatoare. Va trebui să se compare tarifele, la fel cum se procedează când se dorește o colaborare cu o firma de construcții. Costul total și serviciile asociate, pot varia consistent de la o companie la alta. 

* Recenzii și recomandări din partea clienților - caută pe Registrul Constructorilor recenzii ale clienților, partenerilor, colaboratorilor. Această sursă oferă informații reale, permițându-ți să îți faci o idee despre experiența și profesionalismul viitorilor tăi colaboratori. Astfel, alegerea unei agenții imobiliare, a unui dezvoltator sau a unei firme de construcții va fi mult mai ușoară.

* Volumul tranzacțiilor - întreabă agenții imobiliari despre volumul de tranzacții efectuate de firmă în ultimele 6 luni și despre numărul de mandate de vânzare din portofoliul lor. Pentru acest ultim punct, trebuie să facă o corelație cu dinamica generală din piața imobiliară. 

* Experiență - de câți ani este în activitate agentul imobiliar și ce cursuri de training sau perfecționare a urmat. Acordă o atenție deosebită acestor detalii pentru că experiența agentului poate fi un factor important în finalizarea tranzacțiilor, acesta trebuie să poată gestiona atât situațiile comune cât și pe cele deosebite! 

Alege o agenție imobiliară specializată în sectorul tău geografic 


Un bun agent imobiliar are cunoștințe generale cu privire la piața imobiliară de la noi din țară, dar nu poate ști detalii particulare despre toate tranzacțiile ce au fost realizate în ultimele luni în fiecare cartier din oraș. Când ești interesat de un apartament într-un anumit cartier ai nevoie de acest grad de precizie, de analize comparative și soluții variate. 

Alegând un agent imobiliar care deține o reală expertiză în ceea ce privește zona sau cartierul tău, vei face economii reale de timp și bani. Acesta va ști cum să identifice foarte repede și foarte bine toate punctele slabe sau forte ale situării geografice. Detaliul este esențial fie că ești vânzător sau cumpărător. Nu uita că locația este un element cheie atunci când vine vorba despre domeniul imobiliarelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel