CÂT mai ține pandemia dacă nu ne vaccinăm. Țincu, dezvăluire din raportul OMS: Mă îngrijorează! Calculăm din acest moment!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul Radu Țincu a făcut dezvăluiri din raportul OMS. Cât mai durează pandemia dacă nu vă vaccinați.

"În primul rând, trebuie să ne punem întrebarea: de ce OMS și, în curând, și Uniunea Europeană va fi îngrijorată de România. Nu pentru că noi avem aici un grup de iluminați care au ceva în legătură cu vaccinul, ci pentru că mor 300 - 400  de oameni în fiecare zi. Săptămâna trecută au murit 2.300 de persoane și acest lucru îi îngrijorează pe ceilalți pentru că este în totală contradicție cu numărul de decese din Uniunea Europeană.

Și în al doilea rând, sunt îngrijorați pentru că în momentul în care ai un focar de coronavirus extrem de intens în mijlocul Europei, îți pui problema dacă nu cumva acest focar este capabil, dacă apare o nouă mutație, să reaprindă pandemia de COVID-19 în spațiul comunitar. Trebuie să oprim numărul de decese! Nu putem continua săptămâni la rând cu peste 300 de oameni care mor în fiecare zi", a declarat medicul Radu Țincu, în direct la B1 TV.

Cât mai ține pandemia dacă nu ne vaccinăm: Mă îngrijorează din raportul OMS de astăzi 

Întrebat ce alte soluții ar putea fi impuse în România pentru ca virusul să poată să dispară, dat fiind faptul că vaccinarea, testarea și certificatul verde au fost criticate ferm de majoritatea cetățenilor, medicul a completat că: "alte soluții nu se pot inventa în România!"

"Cred că va trebui ca printr-o comunicare mai bună decât cea din trecut să reușim să le explicăm tuturor necesitatea respectării măsurilor sanitare și necesitatea vaccinării. Odată ce numărul de decese a început să crească, a început și rata de vaccinare, ceea ce ne arată că oamenii au răspuns oarecum pozitiv la dezastrul sanitar în care ne aflăm, însă nu cred că trebuie să ajungem să avem un număr record de morți ca să înțelegem că ne putem vaccina (...)

Ceea ce mă îngrijorează din raportul OMS de astăzi este că, în primul rând, ne-au spus că dacă mergem în acest ritm de vaccinare avem nevoie de 2 ani și 7 luni să ajungem la 70% populație imunizată...", a spus medicul. 

Răzvan Zamfir: Și calculăm de la momentul izbucnirii pandemiei în România?

Radu Țincu: Nu! Calculăm din acest moment!

Răzvan Zamfir: Aaa, încă doi ani și șapte luni?

Radu Țincu: DA!

Răzvan Zamfir: Cred că asta e principala metodă care i-ar putea determina pe nehotărâți să se vaccineze. Să-i spui acum românului că mai durează încă 2 ani și șapte luni, cred că ăsta e cel mai puternic imbold!

Radu Țincu: Ceea ce iar mi-a atras atenția. Doar 20% din persoanele de peste 80 de ani sunt vaccinate, ceea ce ne explică și această mortalitate ridicată înregistrată în acest val patru. 

Profesorul Alexandru Rafila a anunțat, luni, că expertul OMS va sta în România două luni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se va implica pentru rezolvarea crizei sanitare, dar şi pentru impulsionarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România. Un expert pentru situații de urgență va sta în țara noastră pentru circa două luni.

Fostul reprezentant al României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, a explicat luni, 18 octombrie, că "expertul pentru situații de urgență va sta, probabil, două luni. Bineînțeles, în funcție de necesități, de evoluția situației și de solicitarea autorităților române... Ei (n.r. experții OMS) nu pot rămâne într-o țară decât la solicitarea și cu acceptul autorităților din țara respectivă."

De asemenea, Alexandru Rafila a atras atenția la Antena 3 asupra faptului că "nu discutăm despre o impunere a unei persoane sau a unei proceduri."

Țara membră a Organizației, în cazul de față România, "este beneficiară a asistenței tehnice, dar este și responsabilă cu implementarea programelor sau sugestiilor experților."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel