Cât de românești sunt micii și povestea celebrului muștar din Tecuci. Moment amuzant despre anii 1990 și „mafia muștarului”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: YouTube canal HIPPIE CAMP
Foto: YouTube canal HIPPIE CAMP
Milioane de români sărbătoresc ziua de 1 mai la grătare, cu mici și bere. 

Despre acest subiect au discutat la emisiunea „Nod în Papură”, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai. În acest context jurnalistul a povestit o întâmplare extrem de amuzantă petrecută în anii 1990, într-un tren din România abia ieșită din comunism, întâmplare care are în centru celebrul muștar de Tecuci.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură” profesorul Bulai a fost întrebat cât de românești sunt celebri mititei. 

„Toate sunt turcești, inclusiv chifteluțele. De fapt dacă mergeți în Balcani, în toate țările din Balcani toți au mâncarea lor autentic românească. Sarmale, mititei, chifteluțe etc.”, a dat verdictul sociologul, care a admis însă că ele „nu sunt identice”.

„De ce? Pentru că românul având o cultura de supraviețuire a improvizat (...) Sarmaua noastră, grasă de porc, e infinit mai gustoasă decât cea cu legume sau ce mai pun ei pe acolo”, a mai adăugat amuzat Alfred Bulai.

„Câteodată o astfel de invenție dezvoltă premizele unui produs care poate fi mai interesant decât cel original”, a conchis profesorul Bulai.

Moment amuzant cu „mafia muștarului din Tecuci”

Jurnalistul Val Vâlcu a povestit și el, în spiritul emisiunii, un moment extrem de amuzant care are în centru celebrul muștar de Tecuci, moment petrecut în perioada tranziției dinspre comunism spre capitalism.

Se întâmpla în anii 1990, când România făcea pentru prima oară cunoștință cu capitalismul, iar dezvoltarea capitalismului era văzută ca o practică mafiotă.

„Apropo de Tecuci, e o povestire care ar trebui pusă în scenă de un regizor talentat. M-am dus la alegerile cred că din 1996 sau 2000, undeva prin Galați, când în tren două doamne m-au recunoscu probabil de la televizor. Erau din Tecuci și mi-au spus că în sfârșit au cu cine vorbi. Mi-au spus că în Tecuci toată lumea face muștar. Vă imaginați cum se făcea pe vremea respectivă acel muștar direct în gospodării.

Mi-au spus că doi inși mai deștepți au cumpărat toate boabele de muștar și le vând persoanelor din Tecuci la suprapreț. Era deja capitalism. M-au rugat să scriu despre „mafia muștarului din Tecuci”, a povestit Vâlcu, spre amuzamentul lui Alfred Bulai.

Puteți urmări integral emisiunea „Nod în Papură”, ediția de 1 mai:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel