Cât de mult poți să cazi: semnele unui toxicoman. Psihologul Leca: Sunt profund bolnavi emoțional. Strigătul lor de ajutor este foarte mare
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Psihologul Radu Leca a vorbit despre primele semne cu care se confruntă toxicomanii.

Psihologul Radu Leca a vorbit despre semnele care indică faptul că o persoană este toxicomană, semne pe care respectivul individ pare că nu le vede pentru a le conștientiza.

”Vorbesc fără să jignesc pe nimeni. Nu ai cum să pui bază în ei, nu duc nimic la bun sfârșit, nu există social, nu există economic, nu există afectiv, nu te poți înțelege cu ei, sunt profund bolnavi emoțional, au conținut psiho-emoțional ce trebuie diagnosticat și de către un psihiatru, primesc oricând diagnostic de la psihiatrie, au nevoie de multiple internări”, a explicat psihologul Radu Leca la Ultrapsihologie de la DC News TV și DC News.

Leca: Strigătul lor de ajutor este foarte mare

Psihologul a continuat discuția și a afirmat că toxicomanii nu se limitează la un singur tip de produs toxic, tocmai din dorința acestor persoane de a testa și mai multe, iar rezultatul poate să fie unul dezastruos. 

”Nu e de ajuns să fii toxicoman pe un drog, tu vrei să fii pe două sau mai multe droguri. Să testezi, să vezi cât de mult poți să cazi. Îți spun, din tot sufletul: poți să cazi de tot, jos. Și să nu te mai ridici. Vei spune că nu este adevărat, dar trebuie să observi primele semne, care vin foarte repede.

Devii isteric, îți pierzi răbdarea. Ești agitat tot timpul. Ți se schimbă mirosul, în totalitate.  Se schimbă toate gândurile, nu mai ești cel care a fost. Creierul tău este profund afectat. Nu poți duce o idee din punctul A în punctul B, cu logică. Nu poți să mai ai viață sexuală. Ești utilizat în scopuri necurate, tu ca persoană. Te asociezi doar în lucruri și scopuri rele.

Acestea sunt primele semne”, a mai spus Radu Leca, adăugând că ”o mică parte își dau seama. Strigătul lor de ajutor este foarte mare. De punctat un lucru. Strigătul de ajutor al unui toxicoman poate fi interpretat greșit de cei din jur”.

Mai multe în video:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel