Cât de des trebuie spălați blugii astfel încât să își păstreze culoarea? Află sfaturile experților
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
Adesea, după prima spălare, blugii își pierd culoarea inițială, țesătura se decolorează. Acest lucru este valabil mai ales pentru denim-ul de nuanțe închise.

Experții au propriile lor trucuri de viață care te vor ajuta să eviți decolorarea țesăturii și să prelungești durata de viață a blugilor tăi preferați.

După cum ne reamintește Jane Herman, autoarea blogului Jane on Jeans, cât de des îți speli blugii depinde, în mare măsură, de cât de repede se murdăresc. 

Dar, în orice caz, este important ca spălarea să fie delicată. Una dintre cele mai proaste opțiuni este să speli blugii în apă fierbinte, care îi decolorează rapid. Nici detergenții agresivi nu vor funcționa.

Adaugă orice șampon în oțet și șterge obiectele sanitare. Verifică de ce este capabil acest amestec

„Cel mai bun mod de a spăla blugii este să folosești doar apă rece cu un detergent blând”, spune bloggerul.

De asemenea, hainele din demin ar trebui uscate, dacă este posibil, nu în apartament, ci în aer liber. Așa, țesătura va fi într-o stare mai bună.

Experții notează că blugii au nevoie de o spălare delicată la mașina de spălat. Acest lucru va ajuta la prevenirea decolorării. Pentru a proteja fibrele exterioare, este mai bine să întorci blugii pe dos.

Cum se spală hota din bucătărie: secretul pentru o curățenie impecabilă

Dacă blugii sunt foarte murdari, având pete de grăsime, trebuie să aplici în prealabil o cantitate mică de agent de îndepărtare a petelor pe țesătură.

Un alt truc de viață, care va ajuta la prelungirea duratei de viață a blugilor tăi preferați, este să nu-i usuci niciodată în uscător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel