Cât de benefic este 2023 pentru investiții. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Sperăm ca peste un an să se amelioreze această situație
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a vorbit despre investiții în anul 2023.

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN), a spus cât de benefic este anul 2023 pentru investiții:

„Ne aflăm într-o perioadă nemaiîntâlnită. Am avut pandemia, avem criza economică și geopolitică, iar în acest moment, așa cum ne arată cifrele, 85% din mediul de afaceri care accesează IMM Invest se duc pe capital de lucru, pentru menținerea locurilor de muncă și menținerea cotei de piață. Doar 15% dintre aceste instrumente financiare se duc pe investiții. Motivul este legat de ceea ce se întâmplă în jurul României. Noi sperăm ca peste un an această situație să se amelioreze.

De asemenea există și inflația, care deja a atins o cotă maximă și începe să scadă, vedem dobânzile, unde ROBOR-ul a atins maximul și începe să scadă. Practic, indicatorii micro și macro economici arată o temperare a acestei crize, o scădere a inflației și a ratelor dobânzilor.

Investiția este un indicator economic invers proporțional față de indicatorul inflației. Pe inflație nu este recomandat să faci investiții. Când începe să scadă inflația vor scădea ratele dobânzilor și atunci va fi un moment propice pentru a investi“, a spus, la DC News, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  IMM Invest, cel mai bun program al FNGCIMM. Dumitru Nancu: A infuzat în economie aproape 50 de miliarde de lei, 5% din PIB / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel