Cât costă cafeaua Divin pe care o bea Patriarhul Daniel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel bea cafea Divin. A dezvăluit Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, care a fost invitatul lui Ionuț Vulpescu la podcastul Avangarda.

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a spus Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București.

100 grame de cafea Divin costă 45,99 lei. 

„Un melanj rafinat, creat din trei cafele rare, crescute la altitudine, în trei dintre zonele cele mai propice creșterii cafelei de pe glob. Este o cafea intens aromată, cu gust plin și armonios, cu o notă vag exotică și tărie moderată”, se arată în descrierea cafelei Divin. Este 100% arabica.

2. -imagine fara descriere- (cafea-divin-2_59235700.jpg)

VEZI ȘI: Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, a deconspirat „șmecheria” unui cunoscut magazin de cafea care ia ochii tuturor - https://www.dcnews.ro/florescu-cel-mai-cunoscut-cafegiu-din-bucuresti-a-deconspirat-smecheria-unui-cunoscut-magazin-de-cafea-care-ia-ochii-tuturor_906153.html

CITEȘTE ȘI: Cum a supraviețuit Florescu, cel mai cunoscut cafegiu al Bucureștiului, cutremurului din 1977. Blocul în care era magazinul din strada Hristo Botev s-a prăbușit - https://www.dcnews.ro/cum-a-supravietuit-florescu-cel-mai-cunoscut-cafegiu-al-bucurestiului-cutremurului-din-1977-blocul-in-care-era-magazinul-din-str-hristo-botev-s-a-prabusit_906133.html

„Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. De cinci ori tărie! Dintr-o 100 kg de cafea produsă, 70% este cafea arabica, 30% este cafeaua robusta. Deci mai jos, din punctul de vedere al producției. Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70% doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate. Are o denumire englezească, dar nu are niciun rost. Ceea ce bem noi acum e Cafeaua lui Napoleon  Bonaparte, Cafeaua Sfânta Elena, făcută pe Insula Sf. Elena, pe coasta Africii, lângă Mozambic, și este cafeaua pe care a plantat-o Napoleon când a ajuns în insulă. Ultima dorință a lui Napoleon a fost să bea o cafea plantată de el. Și asta e cafeaua plantată de el”, a mai zis Gheorghe Florescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel