Cât au ajuns românii să plătească pentru o sticlă de ulei de măsline. "Cam de 4-5 ori au crescut prețurile la producător"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol cât costă acum o sticlă de ulei de măsline în România.

Preţul uleiului de măsline a explodat în acest an. O sticlă a ajuns să coste chiar și dublu în comparație cu anul trecut, iar acest fenomen s-a înregistrat nu doar în România, ci și în statele producătoare precum Spania, Italia sau Grecia. Vestea proastă este că majorările de preţ vor continua, așa că nu ar trebui să ne așteptăm la o ieftinire a uleiului de măsline.

Potrivit statisticilor europene, în ultimul an, uleiul de măsline s-a scumpit cu 13% în magazinele din România. Totuși, în realitate, creșterile ar fi mult mai mari, potrivit Antena 3 CNN. Potrivit sursei citate, în prezent, în supermarketuri, o sticlă de ulei costă între 50 și 80 de lei. Totuși, în magazinele de specialitate, prețurile ar fi și mai mari, o sticlă de jumătate de litru ajungând să coste şi 100 de lei.

Proprietar magazin: Cam de 4-5 ori au crescut prețurile la producător față de anul trecut

"Foarte mult au crescut prețurile. Noi am încercat să amortizăm această creștere, reducând adaosul. Cam de 4-5 ori au crescut prețurile la producător față de anul trecut", a declarat Raluca Manolis, proprietar magazin specific grecesc.

Explicația acestor scumpiri ar fi producția scăzută, cauzată de secetă. Grecia a produs toamna trecută 175.000 de tone de ulei de măsline, fiind cea mai scăzută cantitate din ultimii 6 ani. 

În Spania a fost aceeași problemă. Din cauza producției mai mici, prețurile la uleiul de măsline au ajuns să fie și cu 64% mai mari față de anul trecut, așa că au crescut și furturile din magazine atunci când vorbim despre acest produs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel