Data publicării:

Castraveți prăjiți, cea mai populară rețetă din bucătăria coreeană

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Castraveți prăjiți, cea mai populară rețetă din bucătăria coreeană. Sursa foto: freepik.com
Castraveți prăjiți, cea mai populară rețetă din bucătăria coreeană. Sursa foto: freepik.com

Castraveții sunt consumați, de obicei, într-o salată sau pur și simplu spălați și mâncați cu puțină sare. Dar ai încercat vreodată să faci castraveți prăjiți?

Pentru o imersiune completă într-o altă cultură, îți recomandăm această rețetă din bucătăria  coreeană. Te sfătuim să alegi castraveți mici pentru prăjit.

De asemenea, urmărește nivelul de prăjire, deoarece  legumele trebuie să devină aurii. Dacă castraveții sunt prea prăjiți, își pierd gustul caracteristic.

Ingrediente:

castraveți - 3 bucăți,

morcov - 2 bucăți,

sare - 1 lingură,

amidon - 3 linguri,

ulei de floarea soarelui - 100 ml,

usturoi - 10 căței,

sos de soia - 150 ml,

susan - 4 linguri.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Castraveții spălați se taie pe pe lungime în 4 părți. Se pun într-un bol, se sare, se amestecă și se lasă 30 de minute. Apoi adaugă amidon în bolul cu castraveți și amestecă bine.

Gogoși mexicane fantastic de bune. Nimeni nu le va rezista

Morcovii se spală, se curăță de coajă și se dau printr-o răzătoare specială, care toacă legumele fâșii lungi și subțiri. Usturoiul se curăță și se taie felii.

Într-o tigaie adâncă, se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul, amestecând, timp de 2 minute. Apoi scoate usturoiul și pune castraveții și morcovii. Amestecă. Legumele se prăjesc timp de 5 minute. Se toarnă sosul de soia și se gătește încă 3 minute la foc mic.

Pesto din frunze de ridichi pentru paste, carne și pește. Cea mai ușoară rețetă

Pune castraveți prăjiți cu morcovi pe o farfurie. Stropește legumele cu semințele de susan. castraveții prăjiți se pot servi atât calzi, cât și reci. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel