Urmărește emisiunea live
Câștigător de Nobel: Măsurile de restricție ar fi făcut mai multe victime decât au salvat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Măsurile de restricție luate de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului ar fi ucis mai multe persoane decât ar fi salvat, a spus un om de știință premiat cu premiul Nobel.

Măsurile de restricție luate de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului ar fi ucis mai multe persoane decât ar fi salvat, a spus un om de știință premiat cu premiul Nobel, conform Daily Mail.

Profesorul Michael Levitt de la Universitatea din Stanford, unul dintre primii experți care a prezis corect amplitudinea pandemiei, a sugerat că decizia de a ține oamenii în casă ar fi fost motivată de „panică", nu de știință.

Supraestimarea victimelor

Prof. Levitt a mai explicat că modelul creat de guvernul britanic, conceput de prof. Neil Ferguson, a supraestimat numărul morților „de 10 sau 12 ori".

„Consider că restricțiile nu au salvat vreo viață. Cred că mai degrabă a costat vieți. Poate că au fost salvate unele vieți pierdute în accidentele rutiere, lucruri din acestea, însă problemele sociale – abuzul domestic, divorțurile, alcoolismul, acestea au fost extreme", a explicat el, pentru The Telegraph.

Michael Levitt consideră și că guvernul Marii Britanii ar trebui să încurajeze cetățenii să poarte măști și să caute modalități de a continua să lucreze, cu ajutorul distanțării sociale.

Lumea a fost panicată

Modelul creat de prof. Ferguson a estimat că 500.000 de britanici ar fi murit fără distanțarea socială și restricțiile impuse. „Pentru motive neclare pentru mine, cred că liderii lumii s-au panicat și au panicat și lumea. A existat o mare lipsă de comunicare", a explicat prof. Levitt.

Câștigătorul de Nobel, în vârstă de 73 de ani, nu este infecționist, însă el a evaluat criza din China și a făcut estimări bazându-se pe propriile calcule. Cu toate că el spune că măsurile pot fi eficiente, acestea ar fi „medievale" și consideră că epidemiologii au exagerat informațiile pentru a determina oamenii să le asculte mai atent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel