Castelul Regal de la Săvârşin atrage mii de vizitatori în fiecare weekend; localitatea se va dezvolta ca un centru turistic
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Castelul de la Săvârșin
Castelul de la Săvârșin
Localitatea Săvârşin se va dezvolta, în următorii ani, ca un centru de atracţie turistică important în vestul ţării datorită Castelului Regal, care este vizitat de mii de persoane în fiecare weekend, afirmă reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Arad.

Directorul de comunicare al CJ Arad, Andrei Ando, a declarat miercuri că administraţia din Săvârşin 'lucrează împreună cu Familia Regală la acest proiect', prin care se doreşte ca localitatea să devină 'următorul centru de atracţie din vestul ţării'.

Castelul Regal atrage deja mii de vizitatori în fiecare weekend

'Castelul Regal atrage deja mii de vizitatori în fiecare weekend, iar acest aflux va genera dezvoltarea serviciilor. Vor apărea restaurante şi pensiuni noi, iar la sfârşit de săptămână se vor organiza evenimente pentru cei care aleg Săvârşinul ca destinaţie de relaxare. Cred că evoluţia asta este inevitabilă, de vreme ce castelul acţionează ca un magnet pentru turiştii curioşi să afle un crâmpei din istoria regală a României', a spus Andrei Ando.

Muzeul 'Eugen Popa'

Un obiectiv care completează deja oferta turistică locală este Muzeul 'Eugen Popa', care deţine lucrări şi efecte personale ale artistului plastic care a trăit la Săvârşin, dar şi-a câştigat aprecierea în China, unde a schiţat episoadele colorate din viaţa cotidiană sătească. Muzeul a fost reamenajat de CJ Arad anul trecut.

'Valea Mureşului, cu punctul central la Săvârşin, este pe traseul bisericilor de lemn din judeţul Arad, dintre care unele au fost preluate de Muzeul Ţăranului Român, restaurate şi repuse în valoare, redând farmecul sutelor de ani în care acolo s-au celebrat slujbele pentru credincioşii ortodocşi, printre bârnele de lemn ale lăcaşelor de cult şi icoanele pictate de artişti locali prin preajma răscoalei lui Horia, Cloşca şi Crişan', a mai spus reprezentantul CJ Arad, cu privire la dezvoltarea turistică a zonei.

Domeniul Regal Săvârşin a fost deschis pentru turişti în mai 2021

În luna mai 2021, Domeniul Regal Săvârşin a fost deschis pentru turişti pentru prima dată după întoarcerea Familiei Regale în ţară. Locul poate fi vizitat pe toată perioada sezonului cald, din mai până la sfârşitul lunii octombrie.

Cel mai important imobil al Domeniului Regal Săvârşin este castelul construit în perioada 1650-1680. Castelul a intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Familiei Regale în 2001.

Principalele lucrări de restaurare a castelului, începute în 2007, au fost încheiate în 2015, investiţiile fiind făcute de Familia Regală. În ultimii ani, şi alte imobile de pe domeniu au fost restaurate şi pot fi vizitate, între care Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Casa Musafirilor, Casa Intendentului şi Magazinul de Suveniruri. Domeniul Regal de la Săvârşin mai are un parc cu o grădină ascunsă, un pavilion, un lac cu o insulă, un teren de tenis din 1945, o grădină de trandafiri şi bolta de glicine, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel