Casa Regelui Charles al III-lea din Viscri poate fi vizitată de turiștii care ajung în sat: Înăuntru se găsește și o cafenea unde oaspeții pot să deguste o cafea
Casa Regelui Charles al III-lea din Viscri este deschisă turiștilor.
Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii îşi deschide larg porţile pentru vizitatori.
Această gospodărie țărănească, de-acum destinație turistică, este construită în jurul anului 1875.
“Casa se poate vizita. Oaspeții care ajungeau în Viscri aveau o dilemă crezând că biserica fortificată este casa Prințului. Acuma pot să și viziteze gospodăria simplă pe care Regele Charles o deține în Viscri și care este chiar la intrarea în sat și este o casă tradițională săsească. Comunitatea din Viscri s-a îngrijit și a amenajat-o astfel încât să poată fi vizitată ca un muzeu”, a precizat managerul destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei, Cristina Iliescu.
În timpul vizitei, turiștii se pot relaxa, servind o cafea și câteva produse tradiționale.
“Înăuntru se găsește și o cafenea unde oaspeții pot să deguste un sirop, o cafea și să se odihnească în curte, precum și un mic magazin care reunește produse făcute în zonă sau în apropiere, produse meșteșugărești, gemuri, siropuri, precum și materiale tipărite: colecții de legende, hărți ale zonei, informații despre biodiversitate. Turistul poate avea o experiență cât mai aproape de sufletul Viscriului”, a adăugat Cristina Iliescu.
Gospodăria din judeţul Braşov este deschisă pentru vizitare de marţi până duminică, între orele 10:00 și 19:00. Se plăteşte un bilet la intrare, iar veniturile generate se folosesc pentru proiectele Fundaţiei Regelui şi pentru alte proiecte în Viscri, conform radiobrasovfm.
Dragostea lui Charles pentru Transilvania. Cum și-a găsit noul rege al Marii Britanii pacea pe meleagurile românești
De când a fost acolo pentru prima dată în urmă cu două decenii, prinţul Charles, acum rege al Marii Britanii, a vizitat în fiecare an regiunea românească Transilvania, un teritoriu bucolic, presărat cu clădiri medievale, unde monarhul a găsit liniştea pe care supuşii săi i-au refuzat-o uneori, relatează marţi EFE într-o corespondenţă de la Bucureşti.
Când venea în România, îşi lăsa grijile la graniţă, povesteşte pentru EFE Aura Woodward, care s-a ocupat ani de zile de numeroasele proiecte de dezvoltare pe care fundaţia moştenitorului de atunci al tronului britanic le-a pus pe picioare în Transilvania.
Eliberat de protocoalele stricte de securitate, de atenţia obsesivă a tabloidelor britanice şi de alte rigori la care era supus acasă, Charles a făcut din Transilvania un refugiu care i-a permis să socializeze cu oamenii obişnuiţi, fără fastul asociat cu rangul său (citește continuarea și vezi imagini AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News