Casa Memorială "Nicolae Gane". Reabilitare cu fonduri europene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Foto: infoiasionline.ro
Foto: infoiasionline.ro
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat miercuri că Muzeul 'Nicolae Gane' va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene, suma necesară pentru restaurarea şi reintroducerea monumentului istoric în circuitul turistic fiind de 1,3 milioane euro.

"Ne bucură faptul că a fost demarată etapa premergătoare semnării contractului de finanţare pentru restaurarea acestei clădiri cu un bogat istoric cultural. Reuşim, în anul în care marcăm Centenarul Marii Uniri, să atragem fonduri şi să demarăm investiţii care pun în valoare moştenirea lăsată de predecesorii noştri. Lucrările de restaurare a Muzeului 'Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul' au început deja, în perioada următoare vor fi demarate şi la Muzeul 'Vasile Pogor' şi sperăm ca, în cel mai scurt timp posibil, să contractăm şi fondurile necesare pentru Casa Memorială Nicolae Gane", a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

El a precizat că din anul 2006 Casa Memorială 'Nicolae Gane' este în conservare deoarece structura de rezistenţă este afectată complet. Imobilul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020.

Casa a fost construită în secolul al XIX-lea şi a aparţinut scriitorului şi omului politic Nicolae Gane. Acesta a ocupat şi funcţia de primar al Iaşului între anii 1872-1911. Începând cu anul 1993, imobilul a devenit muzeu, oferind şi posibilitatea amenajării unor spaţii pentru restaurare de carte şi atelier foto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel