Casa Albă: Teoriile conspiraţiei despre migranţi care "pun vieţi în pericol"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Casa Albă / Fotografie creată de Aaron Kittredge, de la Pexels
Casa Albă / Fotografie creată de Aaron Kittredge, de la Pexels
Afirmațiile false, răspândite inclusiv de Donald Trump, conform cărora migranți haitieni ar fura și consuma animale de companie într-un oraș din Ohio, "pun în pericol vieți", a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

"Aceste comentarii murdare (...) pun vieţi în pericol" în "comunităţile care sunt vizate de aceste încercări de a le calomnia", a afirmat Karine Jean-Pierre în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile oraşului american Springfield au anunţat că au ordonat evacuarea primăriei joi după o alertă cu bombă, într-un context de critici nefondate din partea lui Donald Trump împotriva migranţilor haitieni care trăiesc în localitate.

Springfield se află în centrul unei controverse aprinse

"Din cauza unei alerte cu bombă trimise astăzi diverselor autorităţi din Springfield, primăria este închisă", se arată pe contul oficial de Facebook al acestui orăşel cu 60.000 de locuitori situat în statul Ohio.

De luni, Springfield se află în centrul unei controverse aprinse, declanşată de dreapta radicală şi alimentată de Donald Trump, care susţine în mod fals că migranţi haitieni atacă pisici sau câini pentru a-i mânca.

Poliţia locală a negat categoric această ipoteză, precum şi numeroase mass-media de verificare a informaţiilor. "Ohio este inundat de migranţi fără acte, majoritatea din Haiti, care vin în oraşe şi sate într-un ritm fără precedent", a afirmat joi candidatul republican la Casa Albă, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel