Data actualizării:
Data publicării:

Casa Albă promite represalii împotriva grupului proxy din Iran: Primul lucru pe care îl vezi nu va fi și ultimul

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
După ce au murit 3 soldați americani în urma atacului Iranian în Iordania, reprezentantul Casei Albe spune că vor răspunde pe măsură.

Reprezentantul pentru securitate națională al Casei Albe, John Kirby, a reiterat miercuri că SUA vor răspunde după ce trei soldați americani au fost uciși într-un atac cu drone comis de un grup proxy susținut de Iran.

Președintele Biden a acuzat marți Iranul că furnizează arme grupurilor militante care au comis atacul și a declarat că a decis cum să răspundă, dar nu a oferit detalii suplimentare. Cu toate acestea, fără acțiuni publice în zilele care au trecut de la atac, un reporter l-a întrebat pe Kirby dacă Casa Albă a ratat o oportunitate de a arăta hotărâre, notează Foxnews.

"Cred că am arătat destul de bine hotărârea. Și, după cum am spus și în zilele anterioare, vom răspunde în timpul și programul nostru propriu, și vom face acest lucru", a declarat Kirby în cadrul briefingului zilnic de presă de la Casa Albă.

"Primul lucru pe care îl vezi nu va fi ultimul", a adăugat el.

Kirby l-a identificat pe Islamic Resistance in Iraq, o coaliție informală a grupurilor militante susținute de Iran, ca autorii ai atacului din Jordan din duminică.

Pentagonul i-a identificat pe cei uciși în atac ca fiind sergentul William Jerome Rivers, 46 de ani, din Carrollton, Georgia; specialistul Kennedy Ladon Sanders, 24 de ani, din Waycross, Georgia; și specialistul Breonna Alexsondria Moffett, 23 de ani, din Savannah, Georgia. Rezerva Armatei a anunțat marți că Sanders și Moffett au fost promovați postum la gradul de sergent.

În afară de cei uciși, cel puțin 34 de membri ai serviciului au fost răniți, inclusiv cel puțin opt persoane ale căror răni au necesitat evacuarea din Jordan la un nivel superior de îngrijire, deși se credea că se aflau într-o stare stabilă.

Kirby a rămas discret în ceea ce privește detaliile răspunsului planificat al SUA.

"Vreau doar să spun că avem încredere în planificare și suntem încrezători în răspunsul pe care intenționăm să îl întreprindem", le-a spus el reporterilor.

El a spus că decizia președintelui de a merge înainte se bazează pe discuții cu echipa sa de securitate națională și că nu va fi limitată la un "eveniment izolat".

Kirby a declarat că "acesta va fi un răspuns pe o perioadă mai îndelungată" și că Biden va "continua să evalueze opțiunile pe care le are în față, să pună întrebări dificile și să discute cu echipa sa de securitate națională pe măsură ce lucrurile avansează".

Au existat în total 166 de atacuri asupra instalatiilor militare americane din 18 octombrie, inclusiv 67 în Irak, 98 în Siria și acum unul în Jordan, a declarat un oficial militar american.

Între timp, militanții Houthi din Yemen au tras asupra navelor comerciale în Marea Roșie, provocând lovituri de represalii din partea SUA și a aliaților săi.

Marți, baza aeriană Al-Asad în vestul Irakului a fost din nou ținta unei rachete, dar nu au fost înregistrate pagube și nu au fost răniți în acest atac, a declarat un oficial militar american.

Cei trei soldați uciși în atacul din Jordan au fost primele pierderi militare americane în Orientul Mijlociu cauzate de focul inamic de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas. Un contractor a murit, de asemenea, ca urmare a unui atac asupra bazei Al-Asad în decembrie. Doi membri ai Navy SEALs au dispărut recent în timpul unei misiuni în Marea Roșie și au fost declarați ulterior morți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel