Data actualizării:
Data publicării:

Casa Albă e "îngrijorată" de moartea unui cetățean american în Cisiordania

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Un cetățean american a fost identificat printre corpurile palestinienilor. Acesta ar fi fost ucis de IDF.

Casa Albă a declarat vineri că este "serios îngrijorată" de rapoartele conform cărora un adolescent palestinian, având cetățenie americană, ar fi fost ucis de focuri israeliene în Cisiordania ocupată.

Tawfiq Ajaq, în vârstă de 17 ani, a fost ucis în localitatea Al-Mazraa Al-Sharqiya, la est de Ramallah, conform agenției de știri palestiniene Wafa și a informațiilor furnizate de rudele sale.

Tânărul decedat deținea un pașaport american, conform confirmării tatălui său și a unui oficial local din zonă, Hassan Zeben.

"Suntem serios îngrijorați de aceste rapoarte. Informațiile sunt limitate în acest moment; nu avem un context perfect despre ceea ce s-a întâmplat exact", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, în fața jurnaliștilor.

Întrebat să răspundă, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat AFP: "Verificăm acest eveniment și vom reveni cu un comentariu."

Israelul ocupă Cisiordania din 1967, iar trupele sale efectuează în mod regulat incursiuni în comunitățile palestiniene.

Raziile au devenit tot mai frecvente și mai extinse începând cu declanșarea războiului dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza la 7 octombrie, fiind totodată însoțite de atacuri aeriene.

De la acel moment, trupele israeliene și coloniștii au ucis peste 360 de persoane în Cisiordania, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății palestinian, notează macaubusiness.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel