Data publicării:

Cartonaș de colecție a lui Michael Jordan, vândut la licitație. Suma plătită este una record

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @OfficialHoophall
FOTO: captura video YouTube @OfficialHoophall
Un cartonaș de colecție al lui Michael ”Air” Jordan a fost vândut la locotație cu o sumă record.

Un cartonaș de colecție, cu autograful tiprit al legendarului jucător de baschet Michael Jordan, a fost vândul la o licitație cu 2,9 miliarde de dolari, o sumă record pentri astfel de piese de colecție marca ”MJ”, a anunțat casa de licitații Collins, conform EFE, scrie Agerpres.

Cartonașul este o piesă unică din Upper Deck Ultimate Collection din perioada 2003/2004, iar vânzarea a fost oficializată duminica trecută.

Cartonașul include sigla autentică a NBA și s-a vândut cu o sumă record pentru articolele sportive de colecţie legate de numele lui Michael Jordan, unul dintre cei mai cunoscuţi sportivi din toate timpurile.

În condiţie perfectă, de nota 10 conform autentificatorilor de la PSA, cartonașul a ajuns să fie vândut la o sumă extraordinară.

Recordul mondial este însă deţinut de un cartonaș Topps din 1952, al legendarului jucător de baseball Mickey Mantle, care s-a vândut cu 12,6 milioane dolari la o licitaţie din august 2022.

Tot în acest an, o colecţie de șase ghete de sport purtate de Jordan în cei șase ani în care a câștigat titlul NBA a fost cumpărată la o licitaţie cu suma record de opt milioane dolari.

Ce recorduri deține Jordan, la licitații

Michael "Air" Jordan deţine recordul pentru cel mai scump tricou din istoria licitaţiilor (10,1 milioane de dolari, în septembrie 2022). Este vorba de un tricou pe care jucătorul lui Chicago Bulls l-a purtat în finala NBA din 1998 și care devansează ca valoare tricoul fotbalistului argentinian Diego Maradona, purtat în sfertul de finală împotriva Angliei. la Cupa Mondială din 1986, vândut cu 9,3 milioane de dolari, în mai 2022.

Michael Jordan, 61 de ani, a fost introdus în Hall of Fame în 2009, iar de-a lungul carierei sale de 15 ani (debutul în NBA a fost făcut în 1984) a jucat în 1.072 de meciuri, cu o medie de 30 de puncte per meci, 6,2 recuperări și 5,3 pase decisive.

În cele șase meciuri ale finalei NBA din 1993 a marcat 246 de puncte.

Citește și: Trofeul Balonul de Aur al lui Diego Maradona va fi scos la licitație împotriva dorinței moștenitorilor săi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel