Cartofii vor fierbe de două ori mai repede dacă veți adăuga în oală un produs simplu din frigider
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cartofii vor fierbe de două ori mai repede dacă veți adăuga în oală un produs simplu din frigider. Sursa - pixabay.com
Cartofii vor fierbe de două ori mai repede dacă veți adăuga în oală un produs simplu din frigider. Sursa - pixabay.com
Știați că puteți fierbe cartofii de două ori mai repede decât de obicei? 

Pentru asta veți avea nevoie de un produs care se află în absolut orice frigider, spun bucătarii.

De altfel, trucurile culinare sunt rezultatul experienței practice a bucătarilor. Un astfel de sfat nu apare degeaba.

Despre ce e vorba? Despre unt. Când apa în care se află cartofii începe să farbă, puneți o bucată de unt. La suprafața apei se va forma o peliculă, care va provoca cartofii să se gătească mai repede.

Dacă nu ați încercat încă un astfel de truc culinar,  adăugați unt sau ulei când gătiți cartofi. Economisiți-vă timpul și folosiți-l pentru a face, spre exemplu, și o salată. Poftă bună!

 

Trucul cu apă, care te ajută să prăjești cartofii în câteva minute. Încearcă-l și tu

Cartofii prăjiți sunt o mâncare extrem de simplă și sățioasă. Pentru a obține un preparat gustos și aromat, este suficient să tai cartofii, să-i pui într-o tigaie cu ulei și să aștepți până când, pe suprafața cartofilor, apare o crustă aurie.

Cu toate acestea, această procedură simplă de gătit are un dezavantaj serios: va trebui să prăjești cartofii destul de mult timp.

Poți, desigur, să dai focul la maximum, dar există riscul să arzi pur și simplu cina. Prin urmare, este mai bine să alegi o altă strategie pentru a grăbi pregătirea cartofilor.

Dorada în crustă de migdale. Surprinde-ți familia cu o mâncare originală și delicioasă

Care este secretul? Această metodă interesantă a fost folosită de bucătarii profesioniști, care sunt adesea nevoiți să economisească timp, demonstrând o viteză mare de lucru în unitățile alimentare.

Înainte de a-i pune în tigaia fierbinte, cartofii se pun pentru 5 minute într-un castron cu apă fierbinte. După aceea, poți prăji ca de obicei cartofii.

Vei vedea, că feliile de cartofii se vor prăji mult mai repede, iar crusta aurie se va forma mai repede. Poftă bună!

 

Trei greșeli pe care le faci când gătești cartofi: iată care sunt și nu le mai repeta 

 

Azi vom vorbi despre trei greșeli pe care le fac gospodinele atunci cânt gătesc cartofi. După ce veți citi acest articol, veți descoperi că nu v-ați gândit niciodată că faceți ceva greșit atunci când gătiți cartofi. Și aceste mici trucuri afectează cu adevărat calitatea mâncărurilor din cartofi. Unele reguli nu trebuie ignorate dacă doriți să pregătiși ceva delicios. 

Când curățați cartofii, este necesar să tăiați coaja cât mai subțire. Ideea este cele mai utile substanțe din cartofi sunt situate direct sub piele. Cu cât tăiați coaja mai groasă, cu atât vei beneficia mai puține beneficii de pe urma cartofilor. Nu degeaba cartofii, fierți în coajă, sunt  mai sănătoși.

Paste senzațional de delicioase. Trucurile bucătarilor italieni te vor ajuta să cucerești oaspeții 

Cartofii curățați trebuie puși în apă apă rece. Apa va elimina nitrații din cartofi, excesul de amidon și chiar va reduce conținutul de calorii. Piureul preparat ulterior se va dovedi a fi mai fraged și luxuriant.

A treia greșeală este făcută de multe gospodine. În primul rând, nu trebuie să gătiți cartofii în aceeași apă în care au fost puși la înmuiat.

Dar nici punerea legumelor pe aragaz în apă rece nu este recomandată. Aduceți apa la fiert și apoi adăugați cartofii. Astfel, cartofii nu-și vor pierde substanțele utile. Apropo, ar trebui să sărați cartofii doar când devin moi, adică cu câteva minute înainte de sfârșitul gătitului.

 

Mâncare rapidă din cartofi: avem nevoie de două ouă și puțin pesmet și cina este gata

 

Există zeci de specii diferite de cartofi, care își găsesc spațiul privilegiat între feluri de mâncare. Pe lângă clasicii cartofi albi sau galbeni, exista cartofi dulci americani sau mov care dau o nota de culoare neașteptată oricărui fel de mâncare.

Dar să vedem cum putem pregăti o mâncare originală din cartofi. Pentru rețeta de mai jos sunt suficiente 2 ouă și puțin pesmet pentru  o garnitură surprinzătoare. Ceea ce vom face este o rețetă  răspândită în țările anglo-saxone, în special Anglia.

Ingrediente pentru a face cartofii unici:

500 grame de cartofi;

2 ouă;

4 linguri de pesmet;

sare;

ulei;

pudră de usturoi și boia de ardei (după gust).

 

Prepararea 

Curățăm cartofii și îi dăm prin răzătoare cu ochiuri mari. Scufundăm cartofii în apă rece și îi vom clăti până când apa va fi limpede și curată. Acest pas este important pentru a elimina excesul de amidon și  pentru formarea unei cruste.

Odată finalizată această operațiune, uscăm bine cartofii rași și îi transferăm într-un recipient mare în care vom adăuga pesmetul și ouăle. Putem adăuga în aluat usturoiul sau boia de ardei.  Amestecăm totul și când aluatul începe să se lege, îl transferăm într-o tavă de copt și îl întindem și apoi îl tăiem în romburi.

Ketchup cu un condiment secret: o rețetă ușoară pentru care ai nevoie de roșii proaspete și coapte

În acest moment transferăm tava la frigider pentru 10 minute, pentru ca clătitele să fie mai compacte și să nu se destrame în timpul gătirii.

Acum nu mai rămâne decât să încingem uleiul într-o tigaie și să să începem să prăjim clătitele de cartofi. Odată prăjite, scoatem clătitele pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Putem servi aceste clătite ca și garnitură sau ca al doilea fel de mâncare, însoțit de șuncă și smântână. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel