Cartofi la borcan: un preparat gustos, consistent și ușor de făcut
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cartofi la borcan, un preparat gustos, consistent și ușor de făcut. Sursa foto: freepik.com
Cartofi la borcan, un preparat gustos, consistent și ușor de făcut. Sursa foto: freepik.com
Această rețetă delicioasă poate fi preparată atât pentru prânz, cât și pentru cină.

Cartofi, șuncă și puțină imaginație și cină delicioasă este gata. Cartofii gătiți într-un borcan pot fi serviți atât ca o mâncare independentă, cât și ca o garnitură

Ingrediente:


cartofi - 1,5 kg
șuncă - 200 grame,
ceapă - 1 bucată,
sare și piper - după gust
rozmarin - 2 grame,
unt - 20 grame,
patru borcane de 0,5 litri fiecare.


Prepararea rețetei

 
Cartofii se curăță, se spală și se taie în cercuri subțiri. Ceapa se taie în jumătate de rondele, iar șunca - în felii subțiri. Asezonați cu sare și piper, adăugați rozmarinul și amestecați totul bine.

Ungeți borcanele în interior cu unt și adăugați amestecul din cartofi, ceapă și șuncă. Puneți deasupra  câte o felie de șuncă și acoperiți fiecare borcan cu folie de aluminiu.

Lămâile vor rămâne gustoase și parfumate câteva luni: două secrete simple, dezvăluite de bucătari

Borcanele se trimit în cuptorul încă rece. Cuptorul se pornește, apoi, la 180 de grade și cartofii se coc circa 60-80 minute.

După ce cartofii s-au copt, opriți cuptoru și lăsați borcanele în interior încă 5 minute. Ulterior,  scoateți borcanele din cuptor și serviți cartofii pe masă. Poftă bună!

 

Unele gospodine adaugă oțet atunci când fierb cartofii

 

Gospodinele și bucătarii inventează, deseori, diverse trucuri în bucătărie, pentru ca mâncarea să fie mai gustoasă și delicioasă. Unii bucătari adaugă oțet în apă atunci când fierb cartofii. Să vedem care este motivul pentru care unui bucătari recurg la acest truc.

De ce se adaugă oțet în apa în care fierb cartofii? Adăugând oțet în apă, cartofii nu se vor lipi de cuțit, atunci când vor fe tocați pentru diferite salate.

O lingură sau două de oțet de 9% sunt suficiente pentru doi litri de apă. Algoritmul acțiunilor este următorul: așteptați până fierbe apa, adăugați oțetul și abia după aceea puneți cartofii în oală.

 

Un ingredient simplu va transforma un piure obișnuit într-o capodoperă culinară. Secretul bucătarilor francezi

 

Multe persoane iubesc piureul de cartofi, de aceea acest fel de mâncare este des prezent pe mese. Secretul este simplu: piureul de cartofi este gustos, sățios, prietenos cu bugetul și se potrivește bine cu carne, pește și legume.

Cu toate acestea, pentru ca piureul să nu fie perceput ca un fel de mâncare banal, bucătarii francezi au avut ideea să adauge un produs simplu, care transformă cartofii fierți într-o operă de artă culinară.

Interesant este că acest ingredient „secret” poate fi achiziționat din orice magazin. Vorbim despre brânză. Mai mult, puteți alege tipul care vă place mai mult. Mâncarea va fi în minunată.

Ingrediente:


cartofi - 1 kilogram,
lapte - 1 pahar,
unt - 50 de grame,
brânză - 100 de grame.
sare - după gust.

 

Prepararea


Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare, scurgeți lichidul și pasați-i. Adăugați laptele și untul. Este important ca laptele să fie fierbinte, iar untul să aibă un conținut ridicat de grăsimi pentru a-i da preparatului o aromă cremoasă.

Salată uimitoare de iarnă din ingrediente simple: dispare în câteva secunde de pe masă

Acum adăugați puțin ingredientul "secret" - brânza. În funcție de preferințe, completați rețeta cu parmezan, brânză elvețiană Emmental sau chiar brânză franceză Roquefort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel