Cartofi cu ciuperci la cuptor pentru cină. O mâncare suculentă și sățioasă
Astăzi, cartofii sunt folosiți pentru prepararea multor feluri de mâncare. Sunt nepretențioși, au un gust bun, fiind destul de versatili. De asemenea, sunt foarte sățioși.
Și deși unele persoane sunt sceptice față de cartofi din cauza conținutului ridicat de amidon și a indicelui glicemic, totuși sunt de acord că legumele conțin și elemente utile, și anume vitaminele A, B, C, E și minerale precum: potasiu, calciu, magneziu, fosfor etc.
Vă sfătuim să pregătiți acest fel de mâncare gustos și hrănitor.
Ingrediente:
cartofi - 500 grame,
ciuperci albe - 250 grame,
unt - 50 grame,
ceapă - 1 bucată,
smântână - 50 grame,
frunza de dafin - 1 bucată,
piper negru - 4 boabe,
sare după gust,
verdeață după gust
Prepararea, pas cu pas
Spălați cartofii, curățați-i de coajă, tăiați-i bucăți și fierbeți-i. Curățați ciupercile și tăiați-le felii. Se fierb timp de 7 minute. Curățați, spălați și tăiați ceapa.
Vis de vară: Supă rece de sfeclă, reţeta simplă
Se încinge tigaia cu ulei, se adaugă ceapa și se călește puțin. Apoi adăugați ciupercile și prăjiți totul până se rumenesc.
Paste delicioase de vară. Rețeta ușoară pentru zilele toride
Combinați ciupercile și cartofii, turnați apă și sare. Adăugați smântână, condimentele, frunza de dafin și fierbeți timp de 15-20 de minute. Înainte de servire, stropiți cartofii cu cu verdeață. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News