Data publicării:
Cartofi copți cu vin și rozmarin. Rețeta, dezvăluită de bucătarii italieni
Această mâncare poate fi servita ca o garnitură pentru carne și pește.
Vinul, usturoiul și rozmarinul dau preparatului o combinație unică de arome. Prin urmare, cartofii copți cu vin și rozmarin pot fi serviți și ca o mâncare separată. Așadar, dacă nu mănânci carne sau pește, această rețetă, cu siguranță, te va interesa.
Ingredientele de care ai nevoie:
cartofi - 1 kg,
usturoi - 2 căței
ulei - 3 linguri,
rozmarin - 2 crenguțe,
cimbru - 3 crenguțe,
sare de mare și piper negru după gust,
vin alb sec - 20 ml,
pătrunjel sau mărar - după gust.
Pregătirea, pas cu pas
Cartofii se curăță de coajă și se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se taie felii subțiri. Preîncălzește cuptorul la 180°grade.
Pune cartofii și usturoiul într-o tavă de copt și toarnă uleiul. Se presară rozmarin, cimbru și se condimentează cu sare și piper. Se amestecă ușor și, deasupra, se toarnă vinul.
Păstrează pâinea proaspătă, două săptămâni, cu un truc simplu: nu este nevoie să o congelezi
Cartofii se coc circa o oră, până când vor deveni aurii, moi și vor absorbi tot lichidul. Nu uita sa-i întorci de câteva ori în timpul coacerii. Când sunt gata, adaugă pătrunjelul tocat și servește cartofii pe masă. Poftă bună!
Cartofii ne ajută să pierdem în greutate
Cartofii pot fi un mare ajutor în lupta împotriva poftei de mâncare. Conțin fibre, care ne ajută să ne simțim sătui. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii și practic nu conțin grăsimi: doar aproximativ 0,1 g la 100 grame.
Din păcate, acest lucru nu se aplică și cartofilor prăjiți în ulei, care adaugă grăsimi și calorii, așa că trebuie să optăm pentru cartofii fierți sau copți.
Cartofii sunt o sursă de potasiu. Un cartof de mărime medie conține cu 40% mai mult potasiu decât o banană obișnuită. Potasiul este un electrolit care menține nervii și mușchii în funcțiune și contracarează efectul sodiului asupra hipertensiunii arteriale. Cercetările arată că poate îmbunătăți somnul pe timp de noapte, așa că este o idee bună să includem niște cartofi fierți la cină.
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești: top zece alimente care stimulează metabolismul
Cartofii sunt o sursă de amidon. Amidonul este un tip de carbohidrați care se descompune în glucoză și oferă energie rapidă de utilizat de către organism, așa că toți cartofii sunt o sursă bună de calorii dacă avem nevoie de o masă rapidă și satisfăcătoare.
Amidonul este, în general, principala noastră sursă de carbohidrați, dar nu trebuie să exagerăm. Prin urmare, cartofii ar trebuie să facă parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumul de prea mulți carbohidrați poate duce la creșterea în greutate și la o scădere a zahărului din sânge.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News